Μπουρκίνα Φάσο: Στασίαση στις ένοπλες δυνάμεις

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 07:47
A- A A+

Στασίασαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες δεκάδες στρατιώτες του Προεδρικού Συντάγματος στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, Μπουρκίνα Φάσο, και ενώ είχαν οχυρωθεί νωρίτερα στους στρατώνες τους, βγήκαν στους δρόμους πυροβολώντας στον αέρα.

Το κίνημα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης σε στρατώνα που βρίσκεται σε μια περίμετρο 200 στρεμμάτων του ανακτόρου του προέδρου Κομπαορέ, όπου οι στρατιώτες πυροβολούσαν με βαρέα και ελαφρά όπλα στον αέρα για πολλές ώρες.

Το κίνημα επεκτάθηκε και σε δεύτερο στρατώνα που απέχει τρία χιλιόμετρα από τον πρώτο, όπου διαμένουν στρατιώτες που ανήκουν επίσης στο Προεδρικό Σύνταγμα, μεταξύ τους οι περισσότεροι αξιωματικοί.

Από αυτόν τον δεύτερο στρατώνα βγήκαν οι στρατιώτες, οι περισσότεροι πεζή, πυροβολώντας στον αέρα.

Η κατοικία του στρατηγού, Ντομινίκ Ντιεντιερέ, αρχηγού του ειδικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του προέδρου Κομπαορέ, που βρίσκεται σε αυτόν τον στρατώνα, λεηλατήθηκε, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Αξιωματικός που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε, ότι, είναι μια κινητοποίηση οργής των στρατιωτών για την μη καταβολή ενός επιδόματος κατοικίας που τους είχε υποσχεθεί το γενικό επιτελείο.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, είδε ένα ασθενοφόρο να βγαίνει από το Προεδρικό Μέγαρο.

Το Προεδρικό Σύνταγμα συγκροτείται από επίλεκτα στοιχεία του στρατού και τα πιο καλοπληρωμένα των ενόπλων δυνάμεων στη Μπουρκίνα Φάσο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή