Νέα πυρά Θ.Πάγκαλου κατά Αλ. Τσίπρα

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 13:55
UPD:18:06
A- A A+

Νέα σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Υπάρχει σχέδιο, ισχυρίστηκε ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega, «η κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια να επεκταθεί ώστε να μην μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι παρά με την άδεια του Τσίπρα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατήγγειλε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για «φασιστική νοοτροπία», ενώ υπενθύμισε την επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος στο Παρίσι, στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τον Κώστα Γαβρά, για την οποιά σημείωσε πως είχε αναφέρει συγκεκριμένα επτά πρόσωπα, αλλά ο κ. Τσίπρας το «έκανε γαργάρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Πάγκαλος έκανε αναφορά και στην απόπειρα επίθεσης κατά του νομπελίστα Τζέιμς Γουότσον, χθες στην Πάτρα. «Επιτέθηκαν στον νομπελίστα γιατί δεν τους άρεσαν οι απόψεις του», παρατήρησε για να συμπληρώσωει στη συνέχεια της συνέντευξής του : «Εδώ και 60 χρόνια δίνω αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης, δεν θα υποκύψω στον κ. Τσίπρα».

Την Πέμπτη το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών, νεαρός με καλυμμένο το πρόσωπό του, επιχείρησε να επιτεθεί στον βραβευμένο με Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας, καθηγητή Τζέιμς Γουότσον. Συγκεκριμένα την ώρα που μιλούσε ο καθηγητής, ομάδα αγνώστων εισέβαλε στον χώρο του συνεδριακού κέντρου και ένας εξ αυτών πλησίασε τον καθηγητή και αποπειράθηκε να τον χτυπήσει με αντικείμενο. Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών που επενέβησαν για να εμποδίσουν τον νεαρό, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στην επίθεση σε βάρος του νομπελίστα αναφέρθηκε με δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι ο προπηλακισμός του πρέπει να αποτελέσει έναυσμα αφύπνισης συνειδήσεων. «Απάντηση στον κουκουλοφόρο φασισμό, που απειλεί με ωμή βία την επιστημονική έκφραση και θεμελιώδεις ακαδημαϊκές ελευθερίες, είναι η ενεργοποίηση όλων και η συνειδητή ενεργός δράση για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι περιστάσεις απαιτούν έμπρακτη και ευρεία συναίνεση για ριζικές και εκ βάθρων αλλαγές», επισήμανε.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης καταδίκασε τα επεισόδια βίας εις βάρος διακεκριμένων επισκεπτών που, όπως είπε, εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας να ληφθούν μέτρα, ώστε να πάψουν να διασύρονται διεθνώς τα ελληνικά πανεπιστήμια.

«Η επίθεση εναντίον του νομπελίστα καθηγητή μοριακής βιολογίας Τζέιμς Γουότσον στο Πανεπιστήμιο Πατρών από τους γνωστούς αναρχοφασίστες, αποδεικνύει περίτρανα ότι το όραμα τους δεν είναι μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά αντίθετα ένας βασισμένος στον τρόμο ολοκληρωτισμός», σχολίασε το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί όνειδος για τον πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο το γεγονός ότι οι αναρχοφασίστες δεν έχουν αποβληθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Παράλληλα», προσθέτει η ΔΗΣΥ, «πρόκληση και προσβολή για τη Δημοκρατία αποτελούν οι συστηματικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών και θεσμών από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες». «Όσο τέτοιες συμπεριφορές θα παραμένουν ατιμώρητες, όπως δυστυχώς εξακολουθεί να συμβαίνει με τους δολοφόνους των υπάλληλων της Marfin και τους τραμπούκους που ξυλοκόπησαν το βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη, τόσο οι περιθωριακοί αυτοί τύποι θα αποθρασύνονται», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας, μεταξύ άλλων τόνισε:

Την αποδοκιμασία της Δημοκρατικής Αριστεράς «για τα φαινόμενα βίας που αναπτύσσονται με ταχύτητα στη χώρα μας» εξέφρασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Θ. Μαργαρίτης. «Από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας όπου επιχειρήθηκε να διακοπεί η διάλεξη ενός νομπελίστα Ιατρικής έως τα επεισόδια έξω από την κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής, οι λεγόμενοι "αγανακτισμένοι πολίτες"», σημειώνει. «Τους είχαμε δει -με άλλα χρώματα και απόψεις- όταν επιχείρησαν άλλου τύπου "αγανακτισμένοι πολίτες" να σώσουν τη χώρα από τους μετανάστες στον Αγ. Παντελεήμονα με γιαούρτια και βία εναντίον αριστερών πολιτικών», συμπλήρωσε ο κ. Μαργαρίτης, και κατέληξε λέγοντας: «Η ΔΗΜ.ΑΡ. χωρίς να ταυτίζει τους φορείς των περιστατικών ξεκαθαρίζει ότι όταν υποκαθιστά την πολιτική αντιπαράθεση η "φάπα" και ο νόμος του Λιντς υπονομεύεται κάθε αξία Δημοκρατίας»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή