ΠΓΔΜ: Πρόωρες κάλπες στις 5 Ιουνίου

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 14:50
UPD:15:00

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, με ποσοστό όμως μικρότερο σε σχέση μ' αυτό που απέσπασε στις εκλογές του Ιουνίου του 2008.

A- A A+

Στις 5 Ιουνίου θα στηθούν οι πρόωρες κάλπες στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης διαλύθηκε η Βουλή της ΠΓΔΜ, κατόπιν σχετικής πρότασης των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Η διενέργεια πρόωρων εκλογών κρίθηκε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα ως η πλέον κατάλληλη λύση, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, γεγονός που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, με ποσοστό όμως μικρότερο σε σχέση μ' αυτό που απέσπασε στις εκλογές του Ιουνίου του 2008. Η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι αναμένεται να αυξήσει τη δύναμή της, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να απειλήσει το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι.

Ενδεικτικό είναι επίσης το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο ξεπερνά το 40%, κάτι που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στα Σκόπια οφείλεται στην απογοήτευση του εκλογικού σώματος από το πολιτικό σύστημα γενικότερα και στη δυσαρέσκεια για την οικονομική κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή