Ικανοποίηση στα Σκόπια για τη στήριξη του Ούγγρου Πρωθυπουργού

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 14:52

Ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ για την τοποθέτηση, χθες, του προεδρεύοντα της EE, Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος υποστήριξε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση πριν από την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

A- A A+

Ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ για την τοποθέτηση, χθες, του προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος υποστήριξε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση πριν από την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Σε δηλώσεις του από την Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ότι οι αναφορές του κ. Όρμπαν για τις σχέσεις της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, χθες, κατά την παρουσίαση στις Βρυξέλλες των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ, μπορούν να συμβάλουν σε "μια μετατόπιση από το status quo" αναφορικά με τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ και την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Β. Ορμπαν για την ΠΓΔΜ

Ο Β. Ορμπαν για την ΠΓΔΜ

Ο κ. Ιβάνοφ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κωνσταντινούπολη, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο, όπως ανέφερε, είχε μία «χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή