«Τρίτη» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 15:11
UPD:17:12
A- A A+

Η ταινία «Τρίτη» καταγράφει τις παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, από το πρωί μέχρι το βράδυ κάποιας Τρίτη και θα προβάλλεται από τις 28 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος παίρνει ο ίδιος την κάμερα στο χέρι και κινηματογραφεί ελεύθερα τους ηθοποιούς, πρώην μαθητές του, με τους οποίους συνυπογράφει το σενάριο. Η ανάγνωση της ταινίας είναι ελεύθερη, όπως και η δημιουργία της, καθώς δεν υπάρχει σενάριο. Το σενάριο «γράφτηκε» μέσα από συνεχείς αυτοσχεδιασμούς, επιδιώκοντας την αμεσότητα στις ερμηνείες.

Η ταινία έγινε με μηδενικό προϋπολογισμό και παίζουν οι ηθοποιοί Ναζίκ Αϊδινιάν, Ειρήνη Αναγνώστου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρίνα Αργυρίδου, Ορέστης Εσπερινός, Γιάννης Κασιμάτης, Μελίσσα Κωτσάκη, Αλέξανδρος Λυκούρας, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Μιχαλά, Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Νικόλας Πιπεράς, Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ανδρομάχη Σπανέλλη, Νίκος Φλεσιόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης.

Ο Νίκος Κορνήλιος έχει γυρίσει πέντε ταινίες μεγάλου μήκους που παρουσιάστηκαν σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ. Έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Συνέθεσε επίσης έργα σύγχρονης μουσικής, καθώς και μουσική για τις ταινίες και τις παραστάσεις του. Διδάσκει υποκριτική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 136

Από τις 28 Απριλίου.

Προτεινόμενα για εσάς