Α1 Μπάσκετ: Ντέρμπι «αιωνίων» με έπαθλο την πρωτιά

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011 08:00
A- A A+

Για την πρωτιά, που θα τους εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα έδρας στα play off, μάχονται απόψε στο ΣΕΦ (21:45, ΝΕΤ) Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα και με ήττα θα μπορούσαν να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας για την κανονική περίοδο, αρκεί να καταφέρουν να υπερασπιστούν μια διαφορά τεσσάρων πόντων, με την οποία είχαν επικρατήσει του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι των «αιωνίων» του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ (61-65).

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να το καταφέρουν χωρίς τον Σλοβένο σέντερ τους Ράσο Νεστέροβιτς, ο οποίος λόγω μιας αποκόλλησης χόνδρου, που υπέστη στην ωμοπλάτη, θα πρέπει να μείνει εκτός για περίπου ένα μήνα (χάνοντας έτσι και τον τελικό του Κυπέλλου, πάλι με τον Παναθηναϊκό).

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα έχει για μεγάλο όπλο τον κόσμο του, ο οποίος αναμένεται να εξαντλήσει και τα τελευταία εισιτήρια του αγώνα, δημιουργώντας μια άκρως ηλεκτρισμένη (και ας ελπίσουμε αθλητική) ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Για καλό και για κακό, βέβαια, αυστηρότατα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα οποία συμφώνησαν οι δυο ΚΑΕ και η αστυνομία.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της Βαρκελώνης επί της Μπαρτσελόνα και η ψυχολογία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των παικτών του φαίνεται να βρίσκεται πιο ψηλά από κάθε άλλη περίοδο τη φετινή σεζόν.

Η τριάδα των διαιτητών Χριστόδούλου, Γκόντα και Τανατζής ορίσθηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις