Ντ.Μπακογιάννη: Ο πρωθυπουργός επέλεξε να συμβιβαστεί για να αγοράσει χρόνο

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011 15:54
A- A A+

Κριτική στον Πρωθυπουργό με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα έως το 2015 άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην τέταρτη προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος στην Πάτρα.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι δεν επέδειξε πολιτική τόλμη και ότι συμβιβάστηκε για να αγοράσει χρόνο και για να αποφύγει όπως είπε, τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ.

«Επαναλαμβάνει το ολέθριο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης του όταν, όπως και τώρα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει», τόνισε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για πανστρατιά και εθνική συνεννόηση προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

«Έχουμε έλλειψη εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης, καθώς και τα άλλα κόμματα -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, την ίδια ατολμία, την ίδια έλλειψη συναίνεσης, τον ίδιο λαϊκισμό καλλιεργούν. Αλλά, η μηδενιστική Αριστερά, καλλιεργεί επιπλέον και την ανομία: Δεν υπάρχει διαδήλωση, δεν υπάρχει κατάληψη, δεν υπάρχει παρεμπόδιση που να μην την ευνοεί», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», εξαπέλυσε βολές και κατά του προέδρου της ΝΔ και διερωτήθηκε «αν τη μαγική συνταγή για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, την κρατάει ( ο κ. Σαμαράς) κάτι σαν εθνικό θησαυρό, που δεν πρέπει να διαρρεύσει».

Με αφορμή την θεματολογία του προσυνεδρίου για την μεταναστευτική πολιτική, ανέφερε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» προτείνει μια σειρά μέτρων που αφορούν το άσυλο και πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο να περιμένουν τη κρίση μας αυτή την στιγμή 46.000 άνθρωποι ή να εξετάζονται οι αιτήσεις με το σταγονόμετρο».

Ακόμη, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο η Ευρώπη με το «Δουβλίνο 2» να αρνείται να μοιραστεί τους μετανάστες» και πρότεινε « καμία εισροή έως το 2020 εξαιρουμένων των νόμιμων συνενώσεων οικογενειών και ανθρωπιστικών λόγων, αποτελεσματικοί έλεγχοι των συνόρων, κατάργηση του «Δουβλίνο 2».

Οσον αφορά στην Παιδεία, επισήμανε ότι «θέλουμε ένα καινούργιο σύστημα και προτείνουμε σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και μετατρέπουμε το όλο σύστημα από γραφειοκρατικό με κεντρικό σχεδιασμό σε αποκεντρωμένο με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές και τους σπουδαστές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή