Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 87-83

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011 00:11
UPD:23:13

A- A A+

Σε ένα ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 87-83 στην παράταση και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, που του δίνει το πλεονέκτημα έδρας για τα play off.

Οι «ερυθρόλευκοι» καθοδηγούμενοι από έναν εκπληκτικό Γιοτάμ Χαλμπερίν -πέτυχε 25 πόντους με 6/7 τρίποντα- κατάφεραν και λύγισαν την αντίσταση των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που ναι μεν δεν βρέθηκαν σε κακή βραδιά, όμως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, όσες φορές και αν σπρώχθηκαν στο καναβάτσο.

Τόσο στις τέσσερις περιόδους του παιχνιδιού, όσο και στην παράταση οι γηπεδούχοι ξεκινούσαν καλύτερα και έδειχναν ότι θα ξέφευγαν των αντιπάλων τους, αλλά κάθε φορά που γινόταν αυτό, ο Παναθηναϊκός γυρνούσε την εις βάρος του κατάσταση και έμενε στο παιχνίδι.

Στην κρισιμότερη καμπή της αναμέτρησης ο Θοδωρής Παπαλουκάς με πέντε συνεχόμενους πόντους πήγε τη διαφορά στο +8 (73-65 στο 37'), όμως με ένα γρήγορο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη και ένα κάρφωμα του Μάικλ Μπατίστ οι «πράσινοι» μάζεψαν το σκορ.

Στα τελευταία αγχωτικά δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος στο παιχνίδι των βολών και ισοφάρισε σε 76-76. Μάλιστα, είχε και την ευκαιρία να πάρει το ντέρμπι, όμως Διαμαντίδης αστόχησε επίτηδες στη μια επιπλέον βολή που είχε, καθώς ήθελε να πάει το ματς στην παράταση, λόγω της διαφοράς του +4 που είχε ο Ολυμπιακός από τη νίκη του στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ με 61-65.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός, όπως συνήθιζε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έτρεξε ένα γρήγορο σερί πέντε πόντων (ένα τρίποντο και ένα λέι απ του Χαλπερίν) και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Οι «πράσινοι» επιχείρησαν να κάνουν ξανά το ίδιο κόλπο, να μειώσουν δηλαδή με κάποιες γρήγορες επιθέσεις έξω από τα 6,75, όμως αυτή τη φορά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Τα περισσότερα σουτ που επιχείρησαν βρήκαν σίδερο και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη σε ψυχολογικό και βαθμολογικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως οι Πειραιώτες κατάφεραν να κερδίσουν δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν τον Παναθηναϊκό χωρίς τα μεγάλα τους αστέρια να αποδώσουν τα μέγιστα. Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του, ενώ μακριά από τον καλό τους εαυτό ήταν και οι Γιάννης Μπουρούσης και Παπαλουκάς. Το κουπί επομένως κλήθηκαν να τραβήξουν οι «χρυσές εφεδρείες», όπως ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, που αντικατέστησε επάξια -βάσει των δυνατοτήτων του- τον τραυματία Ράσο Νεστέροβιτς, ο Λούκας Γκόρντον και ο εκπληκτικός Χαλπερίν.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Γκόρντον 8(2), Σπανούλης 2, Μπουρούσης 12, Κέσελ 2, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 25, Γλυνιαδάκης 5, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 12(3)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 15(1), Μπατίστ 16, Φώτσης 13(1), Σάτο 2, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 21(3), Βουγιούκας 2, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-32, 60-52, 76-76 (κ.α.), 87-83

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις