Λιβύη: Υπό πολιορκία παραμένει η Μισράτα

Εξι νεκροί, 47 τραυματίες από βομβαρδισμό κατά αντικαθεστωτικών
Κυριακή, 17 Απριλίου 2011 13:05
UPD:16:33
REUTERS/SOCIAL NETWORK SITE

A- A A+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 47 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών των κανταφικών δυνάμεων στην πόλη Μισράτα, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Οι εξεγερμένοι παραμένουν υπό τη στενή πολιορκία του στρατού του Μουαμάρ Καντάφι, οι οποίες χθες εξαπέλυσαν σύμφωνα με τους πολέμιους του καθεστώτος, περίπου 100 ρουκέτες τύπου Grad σε βιομηχανική ζώνη της περιοχής.

Ρουκέτες εναντίον αντικαθεστωτικών εκτίξευσαν οι δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη σήμερα και έξω από την στρατηγικής σημασίας πόλη Αντζνταμπίγια, στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε περίπου 12 ρουκέτες να πλήττουν την δυτική είσοδο της πόλης, επίκεντρο εδώ και εβδομάδες των συγκρούσεων μεταξύ αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Καντάφι.

Πολλοί από τους εξεγερμένους κατάφεραν και διέφυγαν. Δημοσιογράφος του Reuters, ο οποίος βρισκόταν κοντά στην ανατολική είσοδο, δήλωσε ότι άκουσε πολλές εκρήξεις να σημειώνονται στην πόλη.

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times το Σάββατο ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση διεξάγει εντατικές συνομιλίες για να βρει κάποια χώρα που θα δεχόταν να προσφέρει άσυλο στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Καθώς όμως επίκεινται διώξεις σε βάρος του Καντάφι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού της χώρας του στην διάρκεια της συνεχιζόμενης εξέγερσης με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του αλλά και για την ανατίναξη της πτήσης 103 της Pan Am το 1988 πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν βρει ελάχιστες χώρες που θα συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο, σημείωνε μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή