Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 3-2

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011 21:09
UPD:23:24

A- A A+

Το τέταρτο εισιτήριο για τα play off κατέληξε στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 3-2 του Παναθηναϊκού, ο οποίος βέβαια τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες.

Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε θέαμα και συγκινήσεις, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, όμως οι αποφάσεις του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου, τα ρατσιστικά συνθήματα από την εξέδρα και η συμπεριφορά ανθρώπων του Ολυμπιακού μειώνουν κατά πολύ σε αξία τη νίκη της ομάδας του Βόλου.

Ο Παναθηναϊκός ως συνήθως ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι και οι γηπεδούχοι, που μπήκαν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα τους, τον έκλεισαν στα καρέ του. Έτσι δεν άργησε να έρθει και το 1-0, το οποίο διαμόρφωσε από την άσπρη βούλα ο Μάρτιν στο 24'.

Την εσχάτη των ποινών έδωσε ο ρέφερι της αναμέτρησης σωστά για χέρι του Μπουμσόνγκ μέσα στην περιοχή, όμως δεν ήταν εξίσου ορθή και η δεύτερη κρίσιμη απόφασή του στο 42ο λεπτό. Τότε έδειξε απευθείας κόκκινη στον Καντέ, θεωρώντας πως ο Μπρέσκα βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, όταν ο Γάλλος αμυντικός τον σταμάτησε αντικανονικά, αλλά το σφύριγμα κρίνεται τελείως τραβηγμένο.

Το κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 54' ο Μπρέσκα έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του.

Ευρισκόμενος μπροστά στο φάσμα μιας συντριβής, αφού το παιχνίδι φαινόταν πως ξέφευγε από τα χέρια του, ο Παναθηναϊκός ξύπνησε και με δυο γκολ από ισάριθμες κεφαλιές των Κατσουράνη (56') και Σισέ (66') ισοφάρισε.

Όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα έφταναν ακόμα και στη μεγάλη ανατροπή, καθώς είχαν ευκαιρίες και για το 2-3, όμως ο Μπουμσόνγκ ξαναχτύπησε για τους Βολιώτες... Στο 79' ο Γάλλος έκοψε εκ νέου τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του -ενώ μπορούσε άνετα να διώξει με το πόδι- και αποβλήθηκε.

Ο Σολάκης ανέλαβε να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι του Ολυμπιακού, όμως ο Τζόρβας τον σταμάτησε. Παρόλα αυτά, πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' ο Μάρτιν βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή των πρασίνων και με κοντινό πλασέ λύτρωσε την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις ο κ. Μάνταλος έδειξε πέντε λεπτά επιπλέον χρόνου, όμως μετά δυσκολίας παίχτηκε έστω και το ένα από αυτά, αφού συνεχώς άτομα από τον πάγκο των γηπεδούχων κλωτσούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής τους κοιτούσε χωρίς να κάνει τίποτα και στο 95' ακριβώς σφύριξε τη λήξη.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε μετά το τέλος του παιχνιδιού στα αποδυτήρια, όταν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Αχιλλέας Μπέος, είχε φραστικό επεισόδιο με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γόντικα. Οι πράσινοι εξέδωσαν και ανακοίνωση κατά του ισχυρού άνδρα των ερυθρολεύκων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις