Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-ΑΕΛ 6-0

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011 21:48
UPD:18/04/2011 13:14

A- A A+

«Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά» τραγουδούσε κόσμος του Ολυμπιακού μετά το 6-0 κόντρα στην Λάρισα, που παράλληλα εξελίχθηκε και σε φιέστα του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους ερυθρόλευκους.

Το 38ο πρωτάθλημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό, όμως σήμερα εκτός από την φιέστα ο Ολυμπιακός έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ, αφού έγινε η 3η ομάδα μετά τους Άρη και ΑΕΚ που πέτυχε το απόλυτο στην έδρα του. Η 15η νίκη πάντως ήταν ό,τι καλύτερο, οι «ερυθρόλευκοι» διέσυραν την υποβιβασμένη Λάρισα με 6-0 και έκαναν ένα αξέχαστο «δώρο» στον Αντώνη Νικοπολίδη που είπε «αντίο» στα γήπεδα!

Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα, όμως δεν ήταν ικανή να χαλάσει τη φιέστα του Ολυμπιακού. Τι και αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει τον τίτλο κάτι εβδομάδες τώρα, το απόλυτο της έδρας, το «αντίο» του Νικοπολίδη και οι χιλιάδες οπαδοί που γέμισαν το «Καραϊσκάκη» ήταν κίνητρα αρκετά για να δώσουν ώθηση στους «ερυθρόλευκους». Οι παλαίμαχοι πήραν τα χειροκροτήματα πριν την έναρξη, και στη συνέχεια ήταν σειρά για τους παίκτες να αποδείξουν γιατί θεωρούνται δίκαιοι πρωταθλητές. Η Λάρισα... ξενερωμένη για τον υποβιβασμό, όχι όμως και οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, που ήταν αποφασισμένοι να γράψουν το όνομά τους στη λίστα των ρεκόρ της Α' Εθνικής, αλλά και να κάνουν ένα καλό δώρο στον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος και έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι!

Ασταμάτητη η βροχή, ασταμάτητος και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έσπασε το' ρεκόρ με την ΑΕΚ, αφού στα πρώτα 17 λεπτά είχε ήδη σκοράρει τρία τέρματα. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, ο άξονας του έκοβε και έραβε και ο Τζιμπούρ στο 8' έπειτα από ασίστ του Ριέρα έδειξε με το γκολ τις άγριες διαθέσεις! Ο Μανιάτης πήρε ασίστ από τον Ισπανό, ο Ταλ ήταν εκτός γηπέδου και ο Φουστέρ από κοντά κατάφερε στο 15' να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Και αν αυτό το τέρμα ήταν το πιο εύκολο στην καριέρα του, το επόμενο ήταν το πιο εντυπωσιακό, αφού στο 17' ο Ιμπαγάσα του έβγαλε σέντρα - λουκούμι, άψογο στοπάρισμα και γκολ βγαλμένο από Primera Division!

Κάπου εκεί το πάρτι πήρε τέλος για το πρώτο ημίχρονο, με τους Μιραλάς, Τζιμπούρ να χάνουν ευκαιρίες, αλλά ο ρυθμός να είναι χαμηλός. Βέβαια, θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τους «ερυθρόλευκους», αν στο 37' ο Ριέρα δεν έβγαινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Το χειροκρότημα στο Καραϊσκάκη ήταν αρκετό, τρία γκολ, χειροκρότημα για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ που έκανε τον γύρο του θριάμβου με το κύπελλο, όμως στο 68' το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, οι παίκτες του Ολυμπιακού κύκλωσαν τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον αγκάλιασαν σε ένα μεγάλο «αντίο». Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών εμφανώς συγκινημένος αποχαιρέτησε τον κόσμο, αφού από την επόμενη σεζόν, ενδεχομένως να τους αντικρίζει από ένα άλλο πόστο, όχι όμως από αυτόν του γκολκίπερ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάντως είχαν όρεξη για πάρτι και το 3-0 του α' μέρους δεν τους επηρέασε. Ο Μέλμπεργκ στο 62', ο Πάντελιτς στο 65' και ο Φετφατζίδης στο 75' έβαλαν τη σφραγίδα του σε μια ακόμα μεγάλη νίκη (6-0), έδωσαν στον Ολυμπιακό το ρεκόρ των 15 εντός έδρας νικών σε ισάριθμα ματς και η φιέστα πήρε το καλύτερο τέλος που φαντάζονταν οι «ερυθρόλευκοι».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις