«Αν άλλαζαν όλα»...

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 14:45
UPD:30/11/2012 15:31
A- A A+

Ειπωμένο σαν θερμή ευχή, ή σαν μια αρχή που περιμένει μια συνέχεια. Αν μπορούσαν όλα ν' αλλάξουν… Όμως ίσως μπορούμε ν' αλλάξουμε εμείς μέσα σ' όλα αυτά που μας θαμπώνουν το φως.

Πρόκειται για τον τίτλο ενός θεατρικού έργου της Τούλας Μπούτου που εκφράζει αυτή την ευχή ή απορία, αν μπορούν ν' αλλάξουν όλα. Είναι ο γενικός τίτλος μιας διλογίας, δηλαδή δύο μονόπρακτων.

Το ένα είναι «Ο Απολογισμός» (Βραβείο Καλοκαιρίνειου Διαγωνισμού Παρνασσού 1992) και το άλλο «Αν άλλαζαν όλα».

Αφορούν ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά σχέσεις ζευγαριών μέσα στην καθημερινή ζωή τους. Τα βάσανα και τις αντιξοότητες αυτής της ζωής. Ιστορίες οικείες και πολύ κοντά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Γιατί οι άνθρωποι είναι όλοι ίδιοι μπροστά στον Ερωτα, τον Πόνο και το Θάνατο.

Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ο Μ. Δεστούνης, με τα 50 γόνιμα χρόνια, τα βιωμένα με τόση ένταση και αφοσίωση πάνω στο σανίδι του θεάτρου. Παίζουν επίσης ο Μάριος Αμανάκης, γνωστός από την τηλεόραση και το θέατρο, και οι νέες αλλά πολύ γνωστές και προικισμένες ηθοποιοί, Μαρία Δρακοπούλου, Κατερίνα Αναστασίου και Μύρια Χώπλαρου.

Πληροφορίες

Η παράσταση, η οποία παίχθηκε μέχρι τις 16/4, θα επαναληφθεί από τις 4 Μαΐου έως το τέλος του μήνα, στο θέατρο Studio Κυψέλη, Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης 51 (τηλ. 210 – 88 19 571, 210 – 42 97 631).

Προτεινόμενα για εσάς