Γ. Πεταλωτής: Το έργο στην Κερατέα θα συνεχιστεί

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 16:25
UPD:18:13

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου στην Κερατέα δεν αλλάζει, διευκρίνισε ο Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι τα αρμόδια υπουργεία θα συζητήσουν με τους κατοίκους και διάφορους φορείς ώστε οι λεπτομέρειες της υλοποίησης να γίνουν καλύτερες.

A- A A+

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου στην Κερατέα δεν αλλάζει, διευκρίνισε ο Γ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι τα αρμόδια υπουργεία θα συζητήσουν με τους κατοίκους και διάφορους φορείς ώστε οι λεπτομέρειες της υλοποίησης να γίνουν καλύτερες.

«Το έργο θα συνεχιστεί, αλλά όταν μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες, και μάλιστα όταν αφορά μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, είναι σίγουρο ότι αυτή η έκβαση μόνον ως θετική θα μπορούσε να κριθεί», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, μία ημέρα μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι εκπρόσωποι της περιοχής με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Τόνισε ακόμη ότι δεν θα πρέπει να υποβιβάζουμε την μεγάλη αυτή απεμπλοκή από την υπόθεση της Κερατέας, επισημαίνοντας ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση, αποκαθίσταται η ειρήνη και η οικονομική ζωή στην περιοχή.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες που ήθελαν τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και την υπουργό ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη να μην έχουν ενημερωθεί από τον κ. Παπουτσή για την υπόθεση της Κερατέας, ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι κάθε υπουργός δρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του σχεδίου της κυβέρνησης είναι συλλογική απόφαση και πως ο καθένας υλοποιεί το μέρος που του αναλογεί.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, δρα συλλογικά και εννοείται ότι σε ένα τέτοιο έργο ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος. Όπως εξήγησε, ο κ. Παπουτσής χειρίστηκε το μέρος του θέματος που τον αφορούσε ως προς την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων μετά την αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα, ενώ τα υπόλοιπα θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Οσον αφορά το εάν ο κ. Παπουτσής υποσχέθηκε έστω και προσωρινή αναβολή του έργου, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα αναβολής» και πως «λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν, ώστε και το έργο να γίνει αλλά με έναν τρόπο που θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία».

«Τις μελλοντικές αντιδράσεις δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, όμως το έργο της κυβέρνησης θα προχωρήσει, υπάρχει νόμος και απόφαση της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα βρέθηκε ένας τρόπος να εκτονωθεί η κατάσταση και κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου μπορούν να συζητηθούν, όπως ως προς τον φορέα διαχείρισης», συμπλήρωσε.

«Στην Κερατέα και σ' όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κυριακή του Πάσχα θα ψήσουν οβελία και από την Δευτέρα θα "σουβλίσουν" ξανά την κυβέρνηση...», σχολίασε εκ μέορυς του ΛΑΟΣ ο Κωστής Αϊβαλιώτης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Χαιρετίζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τη συμφωνία για την αποχώρηση των ΜΑΤ οι εκπρόσωποι Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν λόγο «για μια λύση στοιχειώδους απλής λογικής, που είχαμε προτείνει επανειλημμένα και που άργησε πολλούς μήνες». «Τώρα είναι πια ώρα για ουσιαστικό διάλογο στο θέμα των σκουπιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για βιώσιμη διαχείριση χωρίς καύση και χωρίς νέους χώρους ταφής στην Αττική, πρόταση που ελπίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει βάση διεξόδου» πρόσθεσαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή