Κορυφαίος αμυντικός στην Ευρωλίγκα ο Διαμαντίδης

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 15:08
A- A A+

Το βραβείο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα κατέκτησε για έκτη φορά στην καριέρα του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ παράλληλα αναμένει και το φετινό βραβείο του MVP της διοργάνωσης. 

Ο διεθνής γκαρντ των «πράσινων» γίνεται κάτοχος του σχετικού βραβείου για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια (!), αφού το έχασε μόνο πέρυσι (3ος στην σχετική κατηγορία).

Ο Καστοριανός γκαρντ συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτιμήσεων των προπονητών των ομάδων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον πάουερ φόργουορντ της Σιένα, Σόουν Στόουνρουκ και τον Ντορόν Πέρκινς της Μακάμπι να τον ακολουθούν στην σχετική κατηγορία.

Κάτι παραπάνω από μάστερ!

Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο της διοργανώτριας αρχής για το αγωνιστικό προφίλ του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Η επιρροή του στους συμπαίκτες του στην άμυνα είναι πολύ μεγαλύτερη από τους αριθμούς του. Έχει την εξαιρετική δυνατότητα να μαρκάρει παίκτες σε πολλές και διαφορετικές θέσεις και με τα μακριά του χέρια, την ταχύτητα του και το μεγάλο του μπασκετικό IQ, δεν έχει πάρει απλά μάστερ στον τομέα της άμυνας αλλά έχει γίνει ειδικός στο να μετατρέπει τις καλές άμυνες σε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον».

Η επίσημη βράβευση του «3D» θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στο επίσημο γκαλά της Ευρωλίγκας το οποίο θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη, μια μέρα πριν την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο 31χρονος αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, έχοντας στους τέσσερις αγώνες του «τριφυλλιού» με την Μπαρτσελόνα 18 πόντους κατά μέσο όρο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις