Ιαπωνία: Πιο αυστηρά μέτρα στη ζώνη αποκλεισμού

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 07:35

A- A A+

Αυστηρότερους περιορισμούς στην είσοδο στη ζώνη αποκλεισμού των 20 χλμ. γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, θα επιβάλει η ιαπωνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Ναότο Καν.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε το μέτρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην επαρχία της Φουκουσίμα, από όπου οι περισσότεροι από τους κατοίκους έχουν αναγκασθεί να μετακινηθούν, εξαιτίας της πυρηνικής κρίσης που ξέσπασε με τη διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσίμα. Ο τελευταίος, υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό στις 11 Μαρτίου, αλλά και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Οι αρχές έχουν δώσει οδηγίες στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή σε μια ακτίνα 20 χλμ. από το σημείο όπου καταγράφεται η διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αλλά δεν έχει υπάρξειμέχρι σήμερα και τυπική εντολή εκκένωσης της περιοχής από τους κατοίκους.

Κατά συνέπεια μερικοί από όλους όσοι απομακρύνθηκαν, έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους για να πάρουν κάποια από τα πράγματά τους αψηφώντας τους κινδύνους από τη ραδιενέργεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή