Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 12:36

A- A A+

Ερώτηση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με αφορμή την ένταξη της έκτασης στον κατάλογο των προς αξιοποίηση οικοπέδων που ορίζεται στο Μνημόνιο, κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές Ν. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ και Μ. Τρεμόπουλος των Οικολόγων-Πράσινων.

Όπως σημειώνουν οι δύο ευρωβουλευτές, το πρώην αεροδρόμιο αποτελεί τη μεγαλύτερη εναπομένουσα μεμονωμένη δημόσια έκταση στον αστικό ιστό της Αθήνας, για δυνητική συμβολή στην κάλυψη του ελλείμματος πρασίνου, ενώ υπενθυμίζουν ότι η Αθήνα υστερεί σημαντικά στους αστικούς περιβαλλοντικούς δείκτες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Επικαλούνται παράλληλα τα σχέδια της κυβέρνησης να «εκποιήσει σημαντικό τμήμα του πρώην αεροδρομίου για οικιστική ανάπτυξη», όπως επιβάλει το Μνημόνιο και προειδοποιούν για τον άμεσο κίνδυνο να μην μπορέσει η Αθήνα να φθάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα πρασίνου ακόμη και μακροπρόθεσμα.

Οι κ.κ. Χουντής και Τρεμόπουλος ζητούν τέλος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί για το κατά πόσο είναι «αποδεκτό να επιδιώκεται η μείωση του δημόσιου χρέους με δράσεις που οδηγούν σε μη αντιστρέψιμη επιδείνωση του αστικού περιβάλλοντος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή