Προς Β' Εθνική η ΑΕΚ στο μπάσκετ

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 16:19
A- A A+

ΗΑΕΚ έζησε τη Μ. Τετάρτη μια από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία της, καθώς η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου γνώρισε τον υποβιβασμό από την Α1. Παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, του χρόνου θα αγωνίζεται στη Β' Εθνική και όχι στην Α2.

Οι άνθρωποι της Ένωσης σκέφτονται πολύ σοβαρά να δεχθούν να πέσει δυο, αντί για μια, κατηγορίες, καθώς στη Β' Εθνική θα γίνε ερασιτεχνικό σωματείο και έτσι θα σβηστούν όλα τα χρέη της προς το δημόσιο (ΙΚΑ κλπ).

Τη σκέψη αυτή επιβεβαίωσε και ο νομικός σύλλογος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Σωκράτης Λαμπρόπουλος, με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3.

«Η ομάδα έπεσε από θέματα χειρισμών που αφορούσαν άλλες ομάδες και άλλους παράγοντες. Μέτρησε και η έλλειψη χρημάτων. Εμείς θα προσπαθήσουμε νομικά να αλλάξουμε την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, η ΑΕΚ θα πέσει στη Β' Εθνική, ο Γιάννης Φιλίππου θα εξακολουθήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και την ομάδα θα την πάρει κάποιος που θα μπορέσει να την ανεβάσει στην Α1», εξήγησε.

«Έχει έλλειψη οικονομικών πόρων η ΑΕΚ, όλοι έχουν πλην του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Κανείς δεν ήθελε να πέσει, αλλά και κανείς δεν αντιλήφθηκε πως δεν γίνεται να πληρώνει για όλα ένας Φιλίππου. Η προσπάθεια που κάναμε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πριν από κάποια χρόνια, ώστε όλος ο κόσμος να πάρει από μία μετοχή, απορρίφθηκε επειδή θεωρήθηκε πρόωρη. Τις αποφάσεις από εδώ και στο εξής θα πάρουν οι δύο μέτοχο, ο Φιλίππου που έχει το 90% και η Ερασιτεχνική που έχει το 10%».

Πάντως, άφησε και ένα παραθυράκι για την παραμονή της ομάδας στην Α1, αν γίνει δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο σύλλογος στον ΕΣΑΚΕ κατά του κύρους του παιχνιδιού του Κολοσσού με τον Ηλυσιακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις