Τσάμπιονς Καπ Πόλο Γυναικών: Λύγισε στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011 15:45
A- A A+

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το θαύμα στο Σαμπαντέλ οδηγώντας το ματς με την Κατάνια στην παράταση (11-11 από 11-6) για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Καπ λύγισε όμως στο τέλος χάνοντας 14-13.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έκαναν κατάθεση ψυχής στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης κόντρα στις πανίσχυρες Ιταλίδες στο Σαμπαντέλ, φτάνοντας πολύ κοντά στη μεγάλη ανατροπή επί της οκτάκις Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Με καρδιά χιλίων λεόντων και παραμερίζοντας τα όποια προβλήματα ταλαιπωρούν την ομάδα –ακόμη και η Μαρία Τσουρή αγωνίστηκε κανονικά παρά τον τραυματισμό της τις προηγούμενες μέρες- οι ερυθρόλευκες στάθηκαν ως ίσος προς ίσο απέναντι στην ιταλική ομάδα διεκδικώντας τη νίκη και το εισιτήριο του τελικού.

Η Κατάνια είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, προηγήθηκε με 3-7 και 4-9 στα τέλη της τρίτης περιόδου, για να δει στη συνέχεια τον Ολυμπιακό να πιέζει και με ένα επιμέρους 6-2 στο τέταρτο οκτάλεπτο να κάνει τεράστια ανατροπή και να στέλνει το ματς στην παράταση με εκπληκτική εμφάνιση! «Χρυσή» σκόρερ για την ελληνική ομάδα η Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία στην τελευταία επίθεση του αγώνα, 18 δεύτερα πριν από το τελευταίο σφύριγμα, έδωσε το φιλί της ζωής στον Ολυμπιακό διεκδικώντας στα ίσια το θετικό αποτέλεσμα.

Στα δύο τρίλεπτα της παράτασης ωστόσο οι ερυθρόλευκες παρά την υπερπροσπάθεια δεν άντεξαν, λυγίζοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από την Ντι Μάριο που διαμόρφωσε το τελικό 14-13. Πολλά είναι τα παράπονα της ελληνικής πλευράς για τη διαιτησία στα τελευταία λεπτά, καθώς με κάποιες αποφάσεις «έσπρωξαν» την Κατάνια στον μεγάλο τελικό, όπου το Σάββατο (23/4, 13.00) θα διεκδικήσει το ένατο τρόπαιο στην ιστορία της κόντρα στη διοργανώτρια Σαμπαντέλ.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-3, 2-3, 6-2

Παράταση: 0-1, 2-2

Ολυμπιακός: Φαν Μπέλκουμ 1, Αβραμίδου 4, Αντωνάκου 2, Μανωλιουδάκη 2, Ψούνη 2, Μπαλωμενάκη 1.

Κατάνια: Μπρανκάτι 1, Ντι Μάριο 5, Μιτσέλι 2, Γκαριμπότι 1, Χιλ 2, Μότα 1, Βίλα 2.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις