Εκκληση Mπαν Κι Μουν για τερματισμό της βίας στη Συρία

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011 09:50
A- A A+

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν καταδίκασε την «επαναλαμβανόμενη βία» που ασκούν οι συριακές αρχές σε ανθρώπους που διαδηλώνουν ειρηνικά στη Συρία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε χθες την «επαναλαμβανόμενη βία» που ασκούν οι συριακές αρχές σε ανθρώπους που διαδηλώνουν ειρηνικά, μετά το θάνατο την ίδια ημέρα περισσότερων από 70 ατόμων κατά τη διάλυση μεγάλων διαδηλώσεων από τις δυνάμεις της τάξης στη χώρα αυτή.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει την επαναλαμβανόμενη βία που ασκείται κατά των ανθρώπων που διαδηλώνουν ειρηνικά στη Συρία, η οποία προκάλεσε πολλούς θανάτους και τραυματισμούς σήμερα και απευθύνει έκκληση για να σταματήσει η βία αυτή αμέσως», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φάρχαν Χακ.

Η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ «πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, στα οποία περιλαμβάνεται η ελευθερία της έκφρασης και (της πραγματοποίησης) ειρηνικών συναθροίσεων, όπως και η ελευθεροτυπία», προσέθεσε ο εκπρόσωπος, επικαλούμενος δηλώσεις του Μπαν Κι Μουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επανέλαβε εξάλλου το αίτημά του για τη διεξαγωγή "μιας ανεξάρτητης και επαρκούς έρευνας που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια για τ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή