Γ. Πεταλωτής: Μηδενική η αξιοπιστία της κριτικής της ΝΔ για το έλλειμμα

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 16:14

Για μικροπολιτική και υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας κατηγόρησε τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα.

A- A A+

Για μικροπολιτική και υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα.

«Ο κ. Σαμαράς επιμένει να αντιπολιτεύεται με στείρα κριτική και με συστηματική αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και των θυσιών του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, χαρακτηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία «παράταξη των ελλειμμάτων και της απογραφής», για την οποία, όπως σημείωσε, «ακόμη εικονικά ερίζει εσωτερικά».

«Η αξιοπιστία οποιασδήποτε ανακοίνωσης και κριτικής της Νέας Δημοκρατίας για το έλλειμμα είναι μηδενική. Και αυτό γιατί κρίνεται από τα ίδια της τα πρωτοφανή πεπραγμένα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι το 2009 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε Προϋπολογισμό προβλέποντας έλλειμμα 2%, ενώ τελικά αποδείχτηκε ότι έφτασε στο ύψος του 15,4%.

«Σε αντίθεση με αυτή την παγκοσμίως παταγώδη αποτυχία», συνέχισε, «η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε την μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2010». Υπογράμμισε παράλληλα ότι η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat εμφάνισε μια απόκλιση «σε ένα απολύτως ρευστό περιβάλλον, με ακόμα μεγάλα προβλήματα στην συγκράτηση δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στη δυσκολία είσπραξης εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών σε περιβάλλον ύφεσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή