Σύσκεψη εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2011

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 16:41

«Πρέπει να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την προστασία του πολίτη και του φυσικού πλούτου της χώρας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2011. Σε αυτήν τονίστηκε η σημασία της έγκαιρης κινητοποίησης των υπηρεσιών του κράτους αλλά και των πολιτών στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών

«Πρέπει να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την προστασία του πολίτη και του φυσικού πλούτου της χώρας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν από το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΥΠΕΚΑ τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον τομέα της πρόληψης και της κατάσβεσης των πυρκαγιών και επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαίτερα μετά τη νέα διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσαν το παρών ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραϊτης, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης, ο γ.γ. Επικοινωνίας Γεώργιος Πετρουλάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο ειδικός γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης και ο πρόεδρος της Ένωσης Δασολόγων Νίκος Μπόκαρης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή