Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Μ. Κυπριανού με το Σύρο ΥΠΕΞ

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 10:04
A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Σύρο ομόλογό του είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού, κατά την οποία του μετέφερε τις θέσεις και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά και τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού γνωστοποίησε ότι εξέφρασε τις ανησυχίες της κυπριακής κυβέρνησης από τα όσα μεταδίδονται για άσκηση βίας κατά των διαδηλωτών, αλλά και από το ενδεχόμενο να διακοπούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται.

Όπως είπε, ο Σύρος ομόλογός του τον διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, ενώ προέβαλε το επιχείρημα ότι κάποια στοιχεία επιχειρούν αποσταθεροποίηση της χώρας, γι' αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο στρατός.

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού είπε στο Σύρο ομόλογό του ότι η Κύπρος ενδιαφέρεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας την ανάγκη να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση.

Τέλος, όπως είπε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον για τις εξελίξεις στη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή