«Πεδίον Ολισθηρόν» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 12:30
UPD:12:44
A- A A+

Τη διαρκή πάλη μέσα από τις καθημερινές συγκρούσεις με τον ίδιο μας τον εαυτό αφηγείται η παράσταση «Πεδίον Ολισθηρόν» που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 30 Απριλίου 2011 από την ομάδα ΔΑΓΙΠΟΛΗ.

Η αλληλεπίδρασή μας με το κοινωνικό περιβάλλον καθώς αυτή μας οδηγεί σε ολισθηρά, σκοτεινά αλλά και ανεξιχνίαστα μονοπάτια της ψυχής και του νου. Αναζήτηση, προσπάθεια, ματαιώσεις, απώλειες. Το διαρκές αέναο ταξίδι διεκδίκησης του κέντρου μας. Ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του παθητικού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του.

Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Ρέλλα, η χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη και τα κείμενα – απόδοση του Ανδρέα Κουζέλη. Ερμηνεύουν οι Χρήστος Κυπριώτης, Μαρία Πολύζου, Χριστίνα Τούμπα, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αναστάσης Κολοβός, Βιβή Ρωμανά, Δημήτρης Μυλωνάς, Αριστέα Στεφανιδάκη, Στέλλα Φωτιάδη,Βασιλική Στρινγκάρη, Σοφία Λιάπη και Γιώργος Χρηστάκης.

Η ομάδα ΔΑΓΙΠΟΛΗ δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη και εκφράζει το όραμα της συνύπαρξής τους στη θεατρική σκηνή. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος χορευτές που αναδεικνύουν τη σωματική ικανότητα πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι θέμα συζητήσεως.

Το θέατρο είναι προσβάσιμο για ανθρώπους με αναπηρία και η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Διάρκεια παράστασης 1 ώρα

Προτεινόμενα για εσάς