Ευ. Βενιζέλος: Η Προανακριτική θα κινηθεί με διαφάνεια

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 15:22
UPD:15:26

«Προτείνουμε προκαταρκτική εκεί όπου υπάρχει υλικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που ζητεί «προανακριτική για όλους» και εξήγησε ότι η ειδική επιτροπή εξοπλισμών ενεργοποιείται για να αποσαφηνιστεί η περίοδος 2002 – 2009.

A- A A+

«Προτείνουμε προκαταρκτική εκεί όπου υπάρχει υλικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που ζητεί «προανακριτική για όλους» και εξήγησε ότι η ειδική επιτροπή εξοπλισμών ενεργοποιείται για να αποσαφηνιστεί η περίοδος 2002 – 2009.

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του από το τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, σημειώνοντας πως όσα έχουν γίνει από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση έχουν συζητηθεί άπειρες φορές στη Βουλή.

Συμπλήρωσε ότι έχει γίνει εκλογικευμένη και προσεκτική διαχείριση των εξοπλισμών και πως στο εξής οι δαπάνες για αυτούς δεν θα ξεπερνούν ποτέ το 0,3% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι η προκαταρκτική επιτροπή θα κινηθεί με σοβαρότητα, διαφάνεια και ταχύτητα και ότι το πόρισμά της θα υποβληθεί πολύ σύντομα στην ολομέλεια της Βουλής.

«Αντιλαμβανόμαστε τη βαρύτητα αυτών που καλούμαστε να κάνουμε με την ψήφο μας σε λίγη ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία παραγραφή πως τίποτα δεν παρεμποδίζει την τιμωρία πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε δωροδοκία και διακίνηση μαύρου χρήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή