Λιβύη: «Δώδεκα εξεγερμένοι νεκροί» από βομβαρδισμό του NATO

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 15:57
A- A A+

Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη ανακοίνωσαν ότι δώδεκα μαχητές τους σκοτώθηκαν από επιδρομή του NATO χθες στη Μισράτα, ενώ η κυβέρνηση στην Τρίπολη ισχυρίζεται πως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν άγνωστο αριθμό ανθρώπων στην πρωτεύουσα.

Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη ανακοίνωσαν ότι δώδεκα μαχητές τους σκοτώθηκαν από επιδρομή του NATO χθες στη Μισράτα και τον τραυματισμό ακόμη 40 ανθρώπων.

«Στον πόλεμο, γίνονται λάθη που μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν», δήλωσε εκπρόσωπος του προσωρινού Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, Σαμς ελ ντιν Αμπντουλμουλάχ.

Σύμφωνα με τους εξεγερμένους η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 40 ανθρώπων.

Είναι η τρίτη φορά που αεροπορικός βομβαρδισμός του NATO σκοτώνει εξεγερμένους αφότου ανέλαβε το ΝΑΤΟ την διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη από τα τέλη του Μαρτίου.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ανέφερε ότι επτά μαχητές των εξεγερμένων στην Μισράτα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας όταν δυνάμεις πιστές στον Καντάφι έπληξαν οχυρό τους σημείο με πυροβολικό και ρουκέτες, σύμφωνα με τοπικό γιατρό.

«Παρά τις υποσχέσεις περί εκεχειρίας ο Καντάφι συνεχίζει να βομβαρδίζει την Μισράτα και τις δυτικές περιοχές διαπράττοντας μια σφαγή αθώων αμάχων» ανέφερε ανακοινωθέν του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Τζιν Κρετζ είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη ότι ο απολογισμός των νεκρών της σύρραξης στη Λιβύη μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 ως 30.000, προσθέτοντας πως είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις ενόσω ο πόλεμος συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή