Κύπελλο Ελλάδας: Αισιοδοξία σε ΑΕΚ και Ατρόμητο για τον τελικό

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 12:17
ICON PRESS

A- A A+

Κλίμα αισιοδοξία φαίνεται να επικρατεί για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Ατρομήτου, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν οι προπονητές των δυο ομάδων σε συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε για μια ακόμα φορά υπερήφανος για την ομάδα του, επειδή, όπως είπε, «ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος» για να φτάσει εκεί που έφτασε.

Τελικός Κυπέλλου: Συνέντευξη Τύπου Μ. Χιμένεθ - Π. Καφέ

Συνέντευξη Τύπου Μ. Χιμένεθ - Π. Καφέ

«Στα προημιτελικά ήταν δύσκολη η κλήρωση γιατί παίξαμε με πολύ δυνατές ομάδες. Θα ήθελα επίσης να πω ότι αν κατακτήσουμε το Κύπελλο θα πρέπει να πούμε συγχαρητήρια και στους αντιπάλους που βρήκαμε στο δρόμο μας. Τον Πανθρακικό, τη Λάρισα, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια και στον Ατρόμητο που έφτασε στον τελικό και εύχομαι να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ισπανός τεχνικός, πάντως, προσπάθησε να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του.

«Το να είναι φαβορί μια ομάδα, πάντα το λένε εκτός γηπέδου. Εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε στον τελικό και για την προσπάθεια που κάναμε ως εδώ που φτάσαμε. Έχοντας αποκλείσει δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Το φαβορί είναι για σας, για τον κόσμο και τους φιλάθλους. Είναι αλήθεια ότι και η βαθμολογία και η ιστορία της ΑΕΚ μας δίνουν αυτό τον τίτλο. Όμως δεν μας δίνει και κανένα πλεονέκτημα. Αυτό αποδεικνύεται στον αγωνιστικό χώρο. Όπως όλοι ξέρουμε είναι μόνο ένα παιχνίδι, ή το παίρνεις ή το χάνεις».

Στον σεβασμό που δείχνει ο Ατρόμητος για την ΑΕΚ στάθηκε ο Γιώργος Δώνης στη δική του τοποθέτηση.

Τελικός Κυπέλλου: Συνέντευξη Τύπου Γ. Δώνη - Κ. Νεμπεγλέρα

Συνέντευξη Τύπου Γ. Δώνη - Κ. Νεμπεγλέρα

«Είμαστε χαρούμενοι με την παρουσία μας στον τελικό. Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, σεβόμαστε τον αντίπαλό μας που είναι μια μεγάλη ομάδα όμως οι ποδοσφαιριστές μου ξέρουν τι μπορούν να κάνουν και θα διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα που έχουμε. Μπορώ να πω ότι θα ξεπεράσουμε και τα όρια μας, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δείξουμε σε ένα ακόμα παιχνίδι τη φιλοσοφία μας και να δείξουμε την ποιότητά μας για να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας», σημείωσε.

Παρόλα αυτά, επέμενε πως η ομάδα του δεν θα πάει να «κλέψει» το παιχνίδι και πως θα το χτυπήσει στα ίσια.

«Δε μπορούμε να το κάνουμε αυτό και να θέλαμε. Χτίσαμε μια ομάδα με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία εδώ και δύο χρόνια και δεν αλλάζει έτσι εύκολα αυτό. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα αλλαγής τακτικής. Αυτό έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου, που παίξαμε καθαρά για το αποτέλεσμα στο δεύτερο παιχνίδι. Αυτό δε σημαίνει ότι όταν θα έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, δε θα παίξουμε κιόλας. Θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θα χτυπήσουμε κανονικά το παιχνίδι».

Τους παίκτες των δυο ομάδων εκπροσώπησαν οι αρχηγοί τους, για την ΑΕΚ ο Παντελής Καφές και για τον Ατρόμητο ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Και δυο δυο ακολούθησαν το παράδειγμα των προπονητών τους, εκφράζοντας μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τελικό.

«Για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο που σημαίνει πολλά για την οικογένεια της ΑΕΚ, να γίνει ένα σκαλοπάτι για να πάει η ΑΕΚ ψηλότερα. Είμαστε ήρεμοι, έχουμε προπονηθεί καλά όλο αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι», υποστήριξε ο Καφές.

«Η αυριανή μέρα είναι η σημαντικότερη μέρα στην ιστορία του Ατρόμητου. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι του αγώνα και να καταφέρουμε να φέρουμε το Κύπελλο στο Περιστέρι. Δουλέψαμε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα για να είμαστε έτοιμοι για τις συνθήκες αυτού του αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Νεμπεγλέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις