Ραντεβού στα συλλαλητήρια της Κυριακής δίνουν τα συνδικάτα

Πρωτομαγιά
Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 15:25
UPD:18:17
A- A A+

Το πρωί της Κυριακής, στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, δίνουν ραντεβού τα συνδικάτα στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της επετείου της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Από τις 8 το πρωί θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Συντάγματος.

ύο συλλαλητήρια, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Εγνατία, θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ακολουθήσει πορεία, και το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με τις καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών, στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών.

Λίγο νωρίτερα, στις 10 το πρωί διοργανώνεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία.

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιάς, οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού θα γίνουν μετ' εμποδίων.

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό φαίνονται διασπασμένοι, καθώς ενώ το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να εργαστούν κανονικά, το Σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά το Μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Κυριακή, 1η Μαΐου. Κατά την ημέρα της απεργίας, ο Οργανισμός θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν ''ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο'' θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 έως τις 06:25.

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με πλοίο την Κυριακή, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να βάλουν τέλος «στο φόβο και στη μοιρολατρία» και να αντιστρέψουν τη σημερινή κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σημειώνοντας: «Με τη μαζική συμμετοχή μας στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και στην πανεργατική απεργία στις 11 Μάη, που πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένο σχέδιο κλιμάκωσής της, πρέπει να δείξουμε στην Τρόικα, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους πρόθυμους πολιτικούς συμμάχους τους, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. Πρέπει να τους απαντήσουμε με την κοινή δράση όλης της Αριστεράς, την πιο πλατιά εργατική ενότητα, με λαϊκή - εργατική εξέγερση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή