Συρία: Πληροφορίες για άλλους έξι νεκρούς στην Ντεράα

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 18:49
A- A A+

Το θάνατο έξι ανθρώπων προκάλεσε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σφυροκόπημα του συριακού στρατού και τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών στην πόλη Ντεράα, όπου παρουσιάζονται ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα μετά τη στρατιωτική επέμβαση της περασμένης Δευτέρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πόλη, που πολιορκείται από στρατιώτες οι οποίοι απαγορεύουν σε όλους να μπουν ή να φύγουν από αυτήν, βομβαρδιζόταν από το πρωί από βαρύ πυροβολικό.

Πληροφορίες, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν ακόμη λόγο για αποστασίες από το στρατό.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 66 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Συρία, εκ των οποίων οι μισοί στην Ντεράα και οι υπόλοιποι σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η ίδια οργάνωση υπολογίζει ότι από την έναρξη της εξέγερσης, στις 15 Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 539 άνθρωποι. Η αντιπολιτευόμενη Επιτροπή των μαρτύρων της 15ης Μαρτίου ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 582.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Μάχερ αλ Ασαντ, του νεότερου αδελφού του σύρου προέδρου που είναι ανώτερος αξιωματικός του συριακού στρατού, του Αλί Μαμλούκ, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και του Ατεφ Νατζίμπ ενός πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών για τη νότια επαρχία Ντεράα.

«Επιπρόσθετα στα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ, θεωρούν ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης της Συρίας εις βάρος του λαού της, δικαιολογεί απόλυτα την ισχυρή διεθνή κινητοποίηση και αντίδραση» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέϊ Κάρνεϊ.

Και η ΕΕ κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Συρία, ενώ εξετάζονται και άλλα μέτρα σε απάντηση στην καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα, όπως έκαναν γνωστό Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή