Με χωριστά συλλαλητήρια ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς

Κυριακή, 01 Μαΐου 2011 10:28
UPD:12:12

A- A A+

Με συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, κατά της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων πραγματοποιούνται τα χωριστά συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (στην πλατεία Κλαυθμώνος) και ΠΑΜΕ (στην πλατεία Συντάγματος) για την Πρωτομαγιά.

Από τις 8 το πρωί διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Συντάγματος. Ήδη είναι κλειστές η Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους, η Σταδίου, η Αιόλου και η Βασ. Γεωργίου.

Δύο συλλαλητήρια, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Εγνατία, θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ακολουθήσει πορεία, και το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με τις καθιερωμένες καταθέσεις στεφανιών, στο μνημείο των νεκρών καπνεργατών.

Λίγο νωρίτερα, στις 10 το πρωί διοργανώνεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία.

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιάς, οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού θα γίνουν μετ' εμποδίων.

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί εως τις 9 το βράδυ.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά το Μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Κατά την ημέρα της απεργίας, ο Οργανισμός θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 έως τις 06:25.

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με πλοίο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή