Εκτακτη σύσκεψη με αφορμή τα επεισόδια στον τελικό

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 11:23
UPD:24/05/2011 15:52

A- A A+

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια του Σαββάτου, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού απείλησε με διακοπή της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

«Τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου υπογραμμίζουν για πολλοστή φορά τη θέση της Πολιτείας ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν επιθυμεί να διατηρήσει το αυτοδιοίκητο του και τη συνεργασία του με το κράτος, οφείλει το ίδιο, να διασφαλίσει στους κανονισμούς του, τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η διακοπή της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αν δεν συντρέξουν οι παραπάνω στοιχειώδεις και αυτονόητες προϋποθέσεις, αποτελεί σταθερή και πάγια θέση της κυβέρνησης», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο γ.γ..

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν 22 αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, εμπρησμό, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού και βιαιοπραγία http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1963393 .

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις