Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε επιλεγμένα φεστιβάλ

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 12:51
UPD:12:53
A- A A+

Η αριστουργηματική κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», θα παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι σε επιλεγμένα Φεστιβάλ, με πρωταγωνιστές τους Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Τζιβιλίκα, Γιώργο Κωνσταντίνου, Γιώργο Παρτσαλάκη, Βάσια Τριφύλλη και τον Κώστα Βουτσά.

Η Λυσιστράτη διδάχτηκε το 411 π.Χ. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος είχε ξεκινήσει το 431 π.Χ και η Αθήνα μέτραγε ήδη είκοσι χρόνια πολέμου. Οι γυναίκες της Αθήνας, με αρχηγό τη Λυσιστράτη, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με σκοπό να πείσουν τους λίγους αλλά ισχυρούς να σταματήσουν τον πόλεμο. Το σχέδιο τους είναι να κάνουν αποχή τα «συζυγικά τους καθήκοντα», να εκβιάσουν τους άντρες και να τους εξαναγκάσουν να υπογράψουν την ανακωχή. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τα καταφέρνουν, οι άντρες λυγίζουν και η ειρήνη επικρατεί. Ο Αριστοφάνης, χρησιμοποιώντας τη σάτιρα, τη γυναικεία ευρηματικότητα, δημιουργεί τεχνάσματα, και κωμικές καταστάσεις ώστε να καταδικάσει τον πόλεμο και να οδηγήσει στη συμφιλίωση.

ειρήνη στον τόπο τους.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση του Κ.Χ Μύρη, σκηνοθεσία του Θύμιου Καρακατσάνη, μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου και πλαισιώνεται από 20 ηθοποιούς και χορευτές.

Πληροφορίες

Διάρκεια παραστάσεων από 20 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Προτεινόμενα για εσάς