Σύμφωνη με τη δολοφονία Μπιν Λάντεν η πλειοψηφία των Αμερικανών

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 08:04

A- A A+

Οι ΗΠΑ έλαβαν τη σωστή απόφαση να σκοτώσουν τον ηγέτη της αλ Κάιντα, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση της ιστοσελίδας www.reuters.com που ενισχύει την εικόνα του προέδρου Ομπάμα.

Το 79% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Ουάσινγκτον έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 14% και το 7% δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα.

Ωστόσο, μόνο το 25% απάντησε ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν σε αντίθεση με 59% που δεν αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι την επιτυχία πρέπει να καρπωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ το 13% ο προκάτοχός του στην προεδρία, ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους. Περίπου 50% απάντησε κανένας από τους δύο.

Το 51% απάντησε ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν άλλαξε την άποψη που έχει για την διακυβέρνηση του Ομπάμα. Το 29% ωστόσο δήλωσε ότι τώρα βλέπει πιο θετικά τον Αμερικανό πρόεδρο, το 13% πολύ πιο θετικά και το 7% λιγότερο θετικά από πριν.

Το 43% εκτιμά ότι ο Ομπάμα χειρίζεται σωστά το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ το 26% πιστεύει το αντίθετο. Το 31% δεν είναι βέβαιοι.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 1.200 με 1.300 αμερικανοί και ξένοι αναγνώστες του Reuters.com.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή