Πιλάβιος: Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 18:26
UPD:24/05/2011 16:01

Σε μια προσπάθειά του, πάντως, να εξηγήσει για την επιδείνωση του φαινομένου της βίας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλησε να το συνδυάσει και με την άσχημη κοινωνική κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα.

A- A A+

Για τις ευθύνες, που αντιστοιχούν στους παράγοντες τους ελληνικού αθλητισμού, για το θέμα της βίας στα γήπεδα μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο ίδιος δεν έβγαλε τον εαυτό του απ' έξω και παραδέχθηκε τα λάθη της ομοσπονδίας, αλλά τόνισε, πως δεν φέρει μόνο αυτή την ευθύνη.

«Ο καθένας πρέπει να πάρει μια ευθύνη. Δεν γίνεται να λέμε ότι για όλα φταίει η Ομοσπονδία. Ο κάθε φορέας. Οι παράγοντες ομάδων, έχετε ακούσει τι δηλώσεις κάνουν, έχετε δει πώς πυροδοτούν το κλίμα, έχετε δει τις σχέσεις τους με τους φιλάθλους τους; Φίλαθλοι, σύνδεσμοι, πολιτεία, νόμοι, αστυνομία, όλοι αυτοί δεν πρέπει να συνεργαστούμε; Το έχουμε πει εκατό φορές. Και τι μένει; Ότι η ΕΠΟ δεν έκανε αρκετά αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα της βίας», υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

Σε μια προσπάθειά του, πάντως, να εξηγήσει για την επιδείνωση του φαινομένου της βίας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλησε να το συνδυάσει και με την άσχημη κοινωνική κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα.

«Η απάντησή μου είναι η εξής: θα ήθελα καταρχήν να δούμε αν πρέπει να απομονώνουμε το ποδόσφαιρο από το πού γενικά πάει η χώρα και η κοινωνία μας. Αν το απομονώσουμε, τότε θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν είναι μία καλή χρονιά. Όμως αν δείτε τι γίνεται γενικά, θα καταλάβετε ότι δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο αυτό που φταίει για όλα».

Σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου, ο κ. Πιλάβιος αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να μην προχωρήσει στην απονομή, αλλά εν τέλει αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά σε αυτή, για να μην τιμωρηθούν οι αθλητές, που εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους.

«Σαφώς μου πέρασε. Όμως σκέφτηκα ότι έπρεπε να σεβαστούμε τους 22 και περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μέσα στο γήπεδο, που διένυσαν όλη αυτή τη χρονιά για να πάρουν το χρυσό ή αργυρό μετάλλιο, τους υγιείς φιλάθλους που ήταν η πλειοψηφία μέσα στο γήπεδο και τα εκατοντάδες παιδιά που ήθελαν να δουν τη μία ή την άλλη ομάδα να παίρνει το Κύπελλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις