Champions League: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 23:46
UPD:24/05/2011 16:18

A- A A+

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το 5ο και τελευταίο για τη φετινή σεζόν el clásico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ στο Καμπ Νου, με τους Καταλανούς να παίρνουν έτσι την πρόκριση στον τελικό του Champions League, χάρη στη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τους «4».

Έχοντας να κυνηγήσουν δυο τουλάχιστον τέρματα μόνο και μόνο για να ισοφαρίσουν, τα πράγματα ήταν εξ αρχής υπερβολικά δύσκολα για τους Μαδριλένου, οι οποίοι παρόλα αυτά το πάλεψαν και ίσως είχαν κάποιες ελπίδες για την ανατροπή, αν και πάλι η διαιτησία δεν ήταν υπερβολικά προκατειλημμένη εναντίον τους.

Ο Βέλγος ρέφερι Φρανκ ντε Μπλέκερε μπορεί στο τέλος, όταν οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο άρχισαν να κλωτσάνε στο ψαχνό, να τους προστάτευσε και να μην έβγαλε κάποια κόκκινη κάρτα, νωρίτερα όμως, όταν ακόμα τα πράγματα ήταν ανοιχτά, έδωσε όλα τα σπόρια στη Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, στην πλέον κομβική φάση του παιχνιδιού, δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, σφύριξε για να ακυρώσει τελείως αψυχολόγητα τέρμα του Ιγκουαΐν, δίνοντας επιθετικό φάουλ εις βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο (αν και κανονικά φάουλ είχε γίνει στον Πορτογάλο από το Πικέ).

Τι θα συνέβαινε, αν εκεί γινόταν το 0-1, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Το μόνο βέβαιο είναι, πως η Μπαρτσελόνα λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 54' εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των αντιπάλων της και άνοιξε το σκορ, σφραγίζοντας την πρόκρισή της. Ο Ινιέστα με εκπληκτική κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Κασίγιας τον Πέδρο και ο τελευταίο πλάσαρε ψύχραιμα τον μέχρι στιγμής ανίκητο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε 12 λεπτά αργότερα, όταν ο Ντι Μαρία με εκπληκτική κίνηση άδειασε τον Ντάνι Αλβες και αφού πρώτα σημάδεψε το δοκάρι του Βαλδές, στη συνέχεια έβγαλε έτοιμο γκολ για τον Μαρσέλο.

Παρόλα αυτά και πάλι όλα είχαν τελειώσει για τους μερένχες. Οι μπλαουγκράνα σοβαρεύτηκαν αμυντικά και οι Μαδριλένοι να έχουν άλλες δυνάμεις, δεν κατάφεραν ξανά να τους απειλήσουν.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός, πως στα τελευταία λεπτά ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο είχε υποβληθεί σε εγχείριση αφαίρεσης όγκου στο συκώτι. Ο Γάλλος αμυντικά, φυσικά, αποθεώθηκε από το κοινό στο Καμπ Νου.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Aλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Πουγιόλ (88' Αμπιντάλ), Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (92' Αφελάι), Μέσι, Βίγια (74' Κεϊτά)

Ρεάλ (Αϊτόρ Καράνκα): Κασίγιας, Μαρσέλο, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά (60' Οζίλ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις