«Τίτλοι τέλους» για το Θανάση Βέγγο

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 14:37
UPD:18:40

A- A A+

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πλήθος κόσμου αλλά και οικείοι του αποχαιρέτησαν τον Θανάση Βέγγο στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο.

Από νωρίς το μεσημέρι πολίτες και συνάδελφοι του αξέχαστου ηθοποιού άρχισαν να συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αποφασίσει οι τίτλοι τέλους να γραφτούν στην αθηναϊκή γραφική εκκλησία, καθώς με την ευρύτερη περιοχή του Θησείου τον συνέδεαν πολλές αναμνήσεις από κινηματογραφικά γυρίσματα.

Η οικογένεια του ηθοποιού γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι η ταφή θα γινόταν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ως εκ τούτου η ώρα και ο τόπος της ταφής δεν δημοσιοποιήθηκαν, όπως επίτασσε η διακριτικότητα και η σεμνότητα που χαρακτήριζε τον Θανάση Βέγγο σε όλη του την καριέρα.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, ο Μίκης Θεοδωράκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος για τον Θανάση Βέγγο

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος για τον Θανάση Βέγγο.

Με το Θανάση Βέγγο συνεργάστηκα μόνο μία φορά, έφτασε όμως για να καταλάβω και τον άνθρωπο και τον ηθοποιό, δήλωσε ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η Λίλα Καφαντάρη υπογράμμισε «την προσφορά του ηθοποιού στην τέχνη, με πραγματική αγάπη για τον άνθρωπο και απόλυτη συναίσθηση της συναδελφικότητας». «Έγινε παράδειγμα εντιμότητας και ανθρωπιάς. Στην ζωή του υπερασπίστηκε το δίκαιο ακόμα και όταν αυτό δεν υπήρχε», ανέφερε.

Ο παλιός του φίλος και συνάδελφος Γιάννης Βογιατζής με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτησε τον «καλύτερο άνθρωπο» που γνώρισε στην ζωή του.

Αποχαιρετάμε το μικρό μας ήρωα, δήλωσε η ηθοποιός Αννα Φόνσου.

Ο Θάνασης Βέγγος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών, μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Προτεινόμενα για εσάς