Δ. Δρούτσας: Αναγκαία η εξεύρεση πολιτικής λύσης για τη Λιβύη

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 17:26
UPD:17:45

Για την πορεία των εθνικών θεμάτων αλλά και τις εξελίξεις στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο ΥΠΕΞ, Δ. Δρούτσας στη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών.

A- A A+

Για την πορεία των εθνικών θεμάτων αλλά και τις εξελίξεις στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας στη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών.

«Εστιάσαμε την προσοχή μας στις εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη, αλλά και στη Συρία», τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Δρούτσας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να δει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Δ. Δρούτσας: Ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Λιβύη

Δ. Δρούτσας: Ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Λιβύη

Επανέλαβε ταυτόχρονα ότι η χώρα μας «με απόλυτο σεβασμό προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ», έχει τονίσει, από την πρώτη στιγμή την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη η διεθνής κοινότητα «να καταβάλει σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο και τη συμβολή του Προέδρου Παπούλια στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. «Το κύρος του και οι προσωπικές επαφές που διατηρεί ο ίδιος με όλες τις ηγετικές φυσιογνωμίες της περιοχής συμβάλλουν καθοριστικά στο να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας και να παίζει η χώρα μας πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή», παρατήρησε.

Λίγο πριν από την έναρξη της κατ' ιδίαν συνάντησής τους, οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην Κύπρο για τη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών. Ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι η συνάντηση της Κύπρου είχε ιδιαίτερη σημασία τόσο για τη Λιβύη, όσο και για τη Συρία, ενώ υπογράμμισε τις «φιλότιμες προσπάθειες» που καταβάλει η Ελλάδα, η οποία όπως είπε, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή