Συνάντηση Ομπάμα με συγγενείς θυμάτων της 11ης/9

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 09:19

Συγγενείς θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να συναντήσει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο Σημείο Μηδέν.

A- A A+

Συγγενείς θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να συναντήσει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο Σημείο Μηδέν.

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής επίσκεψής του, ο πρόεδρος Ομπάμα θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του World Trade Center, ενώ το ίδιο θα κάνει στο Πεντάγωνο και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν, η ιδέα της σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου είναι να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Χαρακτηρίζοντας το θάνατο του αρχηγού της αλ Κάιντα ως «μία σημαντική στιγμή που απελευθέρωσε τον αμερικανικό λαό», ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ τόνισε πως επιθυμία του Μπαράκ Ομπάμα είναι «να χαιρετίσει το πνεύμα ενότητας που επικρατεί στην Αμερική μετά τις τρομερές επιθέσεις». Θέλει να συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους διασώστες κεκλεισμένων των θυρών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος και γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να εκφωνηθεί καμία ομιλία από το Σημείο Μηδέν.

Ο Λευκός Οίκος θέλει να αποφύγει κάθε εκδήλωση θριάμβου μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν. Χθες Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως δεν θα δημοσιοποιηθεί καμιά φωτογραφία της σορού του αρχηγού της αλ Κάιντα, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1965642 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή