Δράσεις ΥΠΕΚΑ για την πρόληψη πυρκαγιών

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 13:53

Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών ήταν το αντικείμενο σύσκεψης πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στην σύσκεψη μεταξύ άλλων, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Χρ. Παπουτσής.

A- A A+

Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών ήταν το αντικείμενο σύσκεψης πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Χρ. Παπουτσής, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Θάνος Μωραΐτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη γίνεται κάθε χρόνο, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών με έμφαση στα πεδία της πρόληψης, της προκαταστολής, της καταστολής και της αποκατάστασης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μωραΐτης ανέπτυξε τις δράσεις που προωθεί φέτος το ΥΠΕΚΑ για την πρόληψη των πυρκαγιών, σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες. Στο σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνονται η βελτίωση της βατότητας των δασικών δρόμων, η συντήρηση των υποδομών (πυροφυλάκεια, υδατοδεξαμενές κλπ) και οι καθαρισμοί των δασών σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το υπουργείο έχει προχωρήσει στη σύνταξη νέων αντιπυρικών σχεδίων και έχει προβεί σε σειρά ενεργειών ώστε στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών να συμμετέχουν κι οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι γίνονται συνομιλίες με αγροτικούς και δασικούς συνεταιρισμούς ώστε να υπάρξει αρωγή στο έργο της δασοπυρόσβεσης από τα μέλη τους, κάτι που εφαρμόστηκε με επιτυχία πέρυσι, σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή