Δ. Δρούτσας: Συντονισμός προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης στη Λιβύη

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 18:27
A- A A+

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να εργασθεί συντονισμένα και με υπεύθυνο τρόπο στην κατεύθυνση της εξεύρεσης πολιτικής λύσης για την κρίση στην περιοχή υπογράμμισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών μετά το τέλος των εργασιών της διάσκεψης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

«Είναι πολύ σημαντικό να εντείνουμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση που στοχεύει στην εξεύρεση πολιτικής λύσης», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας «συμβάλει με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της και στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενός οδικού χάρτη».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο υπουργός Εξωτερικών, παίρνοντας τον λόγο στη σημερινή διάσκεψη, ανακοίνωσε παράλληλα ότι η χώρα μας προετοιμάζει κα θα στείλει άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες, ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια, φαρμακευτικό υλικό και μια κινητή ιατρική μονάδα, η οποία θα εγκατασταθεί στην Βεγγάζη.

Σχολιάζοντας τέλος τα αποτελέσματα της διάσκεψης ανέφερε «ότι σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι η διεθνής κοινότητα μιλά με μια μόνο φωνή στο θέμα της Λιβύης, αλλά δεν βλέπουμε ένα τέλος της βίας και επιβεβαιωνόμαστε στην άποψη που η χώρα μας εξέφρασε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να λήξει η κρίση, μόνο με στρατιωτικά μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή