Λευκός Οίκος: Οι απειλές της Αλ Κάιντα συνιστούν επαγρύπνηση

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 19:26
A- A A+

«Θα παραμείνουμε σε κατάσταση επιφυλακής», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, τονίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια από την Αλ Κάιντα να εκδικηθεί τη δολοφονία του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Γνωρίζουμε καλά τη δυνατότητα για μια τέτοια δραστηριότητα, και για το λόγο αυτό είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το θέμα αυτό», ανέφερε ο Τζέι Κάρνι, που ταξιδεύει με τον Ομπάμα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Δήλωσε ακόμη ότι η απειλή της Αλ Κάιντα για εκδίκηση έδειξε επίσης ότι αναγνώρισε ότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, που ήταν επίσης και ένας παράγων για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να μην δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το πτώμα του.

Ο Ομπάμα, ο οποίος σήμερα θα επισκεφθεί τις ειδικές δυνάμεις που ενεπλάκησαν στην επιδρομή για την δολοφονία του Μπιν Λάντεν, εξέφρασε την ανησυχία του, ότι οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποδαυλίσουν την βία κατά των Αμερικανών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή