Φώτσης: Ήταν δύσκολο παιχνίδι

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 22:28
UPD:24/05/2011 16:36

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στον ημιτελικό του Final Four με τη Σιένα, όμως σύμφωνα με τον Αντώνη Φώτση, η νίκη του «τριφυλλιού» ήρθε πιο δύσκολα απ' όσο φάνηκε.

Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ στάθηκε στο γεγονός, πως οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυνατά στο ξεκίνημα, ενώ υποστήριξε πως σε κανέναν σημείο μέχρι το τέλος δεν εγκατέλειψαν το ματς.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, όταν και μας πήραν τα ριμπάουντ», παρατήρησε. «Μιλάμε για μια πολύ καλή ομάδα, που μπήκε πιο δυνατά από εμάς. Καταφέραμε, όμως, να προσαρμοστούμε και στην τρίτη περίοδο γυρίσαμε υπέρ μας το παιχνίδι».

«Δεν μπορούμε να πούμε, πάντως, πως κερδίσαμε εύκολα, γιατί πάλεψαν μέχρι τέλους», πρόσθεσε.

Παρόμοιες σκέψεις έκανε και ο Ρομέιν Σάτο, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά καλά απέναντι στην πρώην ομάδα του.

«Η άμυνά μας ήταν το κλειδί στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί τους εξαναγκάσαμε να κάνουν διαφορετικά πράγματα από το παιχνίδι, που είχαν ετοιμάσει. Νομίζω γυρίσμαε τελείως το ματς στην τρίτη περίοδο, όταν αποφασίσαμε πως έπρεπε να τελειώνουμε».

Για τη σημασία της υποστήριξης, που έτυχε η ομάδα από τουλάχιστον 3.000 φίλους της στο Palau Sant Jordi, μίλησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι και είμαστε στον τελικό. Οι φίλαθλοι μας βοήθησαν πάρα πολύ στο να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε στην άμυνα και μειώσαμε τα λάθη. Έτσι, καταφέραμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να επικρατήσουμε», παρατήρησε.

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Νίκος Ζήσης μίλησε για χαμένη ευκαιρία, ενώ ο αρχηγός των Ιταλών, Ριμάντας Καουκένας, υποστήριξε, πως στο καλό πεντάλεπτο του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της.

«Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία απόψε. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ επιθετικά, αλλά μετά πετάξαμε στα σκουπίδια, ό,τι χτίσαμε στα πρώτα 15 λεπτά», τόνισε ο Ζήσης.

«Πέντε λεπτά χάσαμε τελείως το ρυθμό μας στην επίθεση και κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σε εκείνο το σημείο κάποια εύκολα καλάθια και αυτό μας κόστισε τη νίκη», σημείωσε ο Καουκένας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις