Ομπράντοβιτς: Απολαμβάνω το κάθε λεπτό

Σάββατο, 07 Μαΐου 2011 15:06
UPD:24/05/2011 16:38

A- A A+

Βαρκελώνη,

Στις συνεντεύξεις Τύπου πριν τους μεγάλους τελικούς τα χαμόγελα μπορεί ποτέ να μη λείπουν, αλλά τα νεύρα συνήθως είναι τεντωμένα. Η προσμονή για το παιχνίδι και το άγχος του θριάμβου ή της αποτυχίας δεν επιτρέπει στους πρωταγωνιστές να χαλαρώσουν. Σε τελικό, όμως, που παίρνει μέρος ο μπασκετικός Παναθηναϊκός τέτοιες αγωνίες φαίνεται να μην έχουν μέρος. Μετά από τόσους θριάμβους, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε...

Έτσι, στην καθιερωμένη «παράστασή» τους μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων για τον κυριακάτικο τελικό του Final Four ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Κώστας Τσαρτσαρής, όχι μόνο δεν προσπάθησαν να «κρυφτούν», αλλά αντιθέτως κοιτούσαν σε κάθε περίπτωση, το πως να αστειευτούν.

«Πως αισθάνεστε που παίρνετε μέρος άλλο ένα Final Four και ετοιμάζεστε να κατακτήσετε τον όγδοο σας τίτλο», τόλμησε να ρωτήσει ένας ρεπόρτερ τον πολυνίκη Σέρβο τεχνικό. Το πρόσωπο του Ομπράντοβιτς αμέσως φωτίστηκε και πηγαίνοντας μπρος πίσω στην καρέκλα του, όπως ένα μικρό παιδί που έχει ενθουσιαστεί, απάντησε: «I feel good, really good». «Απολαμβάνω την κάθε στιγμή γιατί κάνω αυτό που αγαπώ», ήταν η πλέον απλή εξήγηση στο γιατί δείχνει τόσο ανέμελος και παράλληλα ενθουσιασμένος.

Λίγο νωρίτερα, όταν κλήθηκε να αποκαλύψει τα πλάνα του για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, είχε ξεσηκώσει ξανά κύματα γέλιου στην αίθουσα της συνέντευξης. «Ε, η διαφορά τώρα είναι πως δεν φοράει κόκκινα» αποκρίθηκε με νόημα. «Τον γνωρίζουμε τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε πως θα τον παίξουμε».

Όταν, πάντως, θέλησε να μιλήσει σοβαρά, έδειξε πως ακόμα και στις επιτυχίες τα στάνταρ του είναι πολύ υψηλά. Ενώ, λοιπόν, όλοι αποθεώνουν τον Παναθηναϊκό για τον θρίαμβο επί της Σιένα, ο Ομπράντοβιτς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει κακό το παιχνίδι της ομάδας του

«Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα απ' ότι στον ημιτελικό. Κάναμε πολλά λάθη, που κόντρα στη Σιένα δεν μας κόστισαν, όμως με τη Μακάμπι δεν θα είναι δυνατόν να κερδίσουμε έτσι».

Για το μόνο που δεν σήκωνε κουβέντα ήταν για τους παίκτες του. Π.χ. ο περισσότερος κόσμος περίμενε κόντρα στους Ιταλούς ο Δημήτρης Διαμαντίδης να σαρώσει. Ο Ομπράντοβιτς, όμως, εξήγησε το γιατί το παιχνίδι του ήταν καθοριστικό για τη νίκη των «πρασίνων».

«Πρέπει να απολογηθώ τώρα και γιατί ο Διαμαντίδης δεν έβαλε 30 πόντους; Μιλάμε για έναν παίκτη, που σε κάθε στιγμή στο παιχνίδι σκέφτεται το καλό της ομάδας. Επομένως για μια ακόμα φορά είμαι ευχαριστημένος μαζί του. Είναι αδύνατον σε κάθε Final Four να κάνει το τέλειο παιχνίδι», επέμεινε.

Όσο για τον εντυπωσιακό Νικ Καλάθη, είχε να πει μόνο τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας ότι ελπίζει στον τελικό να παίξει ακόμα καλύτερα.

Ο νεαρός πλέι-μέικερ βρίσκεται στα στόματα όλων μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του κόντρα στη Σιένα και ο Κώστας Τσαρτσαρής έπρεπε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους απ' όλο τον κόσμο, γιατί κανείς στον Παναθηναϊκό δεν εξεπλάγην από την εμφάνισή του.

«Δεν με εκπλήσσει τίποτα από τον Καλάθη. Γιατί ξέρω πόσο σκληρά δουλεύει και πως κάθε μέρα βάζει και κάτι καινούργιο στο παιχνίδι του. Νομίζω ότι έχει μπροστά του πολύ μέλλον», παρατήρησε ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος κατά τ' άλλα στάθηκε και αυτός στην ανάγκη της ομάδας του να μειώσει τα λάθη της σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στους Ιταλούς.

Στον αντίποδα, πιο σφιγμένοι -πολύ λογικά- εμφανίστηκαν ο προπονητής της Μακάμπι και πρωτάρης σε τελικό, Ντέιβιντ Μπλατ και ο γκαρντ του Τσακ Έιντσον, που είχαν να πουν τα καλύτερα για τους αντιπάλους τους.

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός στα χρόνια είχε σαφέστατα μεγάλες επιτυχίες, αλλά αυτό που τον ξεχωρίζει και πρέπει να τον κάνει παράδειγμα και για τις άλλες ομάδες είναι η συνέχεια που έχει. Έχει τον μεγαλύτερο προπονητή, ο οποίος μαθαίνει τις ομάδες του να παίζουν σωστά. Είμαι φίλαθλος του μπάσκετ και αυτό που με ξετρελαίνει είναι ότι παίζουν σωστά και με αρχές», δήλωσε ο Αμερικανό-ισραηιλινός τεχνικός.

Σκιαγραφώντας τη δική του ομάδα ο Μπλατ υπογράμμιζε συνεχώς πως είναι νέα ως σύνολο.

«Αυτή η ομάδα σχετικά νέα, αλλά έχουμε καταφέρει μέσα σε λίγο χρόνο να έρθουμε κοντά και να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Νομίζω ότι οι παίκτες μου αξίζουν τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια. Για τον χαρακτήρα που έχουν δείξει και τη θέλησή τους να πετύχουν. Ο κόσμος θα δει αύριο μεγάλο μπάσκετ και θα το ευχαριστηθεί».

Αυτό, βέβαια, που ενδιέφερε περισσότερο απ' όλα τους Ισραηλινούς ρεπόρτερ ήταν τι θα έκανε, αν το παιχνίδι διαρκούσε (εξαιτίας συνεχών παρατάσεων) περισσότερο απ' ότι υπολογιζόταν και έτσι έφτανε η ώρα, της «γιορτής του στρατιώτη», όπου στην πατρίδα τους δια νόμου όλοι απαγορεύεται τότε να δουλεύουν.

«Θα πάρετε την ομάδα και θα φύγετε από το παρκέ;», ρώτησε με αγωνία μια νεαρή συμπατριώτισσά του δημοσιογράφος. «Αυτό είναι ένα μη ρεαλιστικό σενάριο, αλλά αν συμβεί, τότε θα πρέπει να πάρω μια δύσκολη απόφαση», της απάντησε στωικά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις