Στη δημοσιότητα βίντεο που κατασχέθηκαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν

Σάββατο, 07 Μαΐου 2011 20:19
UPD:20:59

O Oσάμα Μπιν Λάντεν παρακολουθεί τον εαυτό του στον τηλεοπτικό δέκτη

A- A A+

Πέντε βίντεο τα οποία κατασχέθηκαν στην κατοικία του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ στο Πακιστάν έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.

Τα βίντεο αυτά μαζί με άλλα έγγραφα στοιχεία αποτελούν το προϊόν της σπουδαιότερης, έως σήμερα, κατάσχεσης στοιχείων, που αφορούν τον μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τη CIA.

Ο Μπιν Λάντεν παρέμενε ενεργός ηγέτης της Αλ Κάϊντα, συνεχίζοντας να δίνει εντολές στην οργάνωση, μέχρις ότου να χάσει τη ζωή του, ισχυρίζεται η CIA.

«Ανακουφισμένη» από τον θάνατο του Μπιν Λάντεν η Μέρκελ

«Ανακουφισμένη» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανασκευάσει προηγούμενη δήλωσή της ότι «είναι ευτυχής», η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

«Ο Μπιν Λάντεν ήταν ο αρχηγός ενός διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου που διέπραξε τερατώδη εγκλήματα. Μπορούμε και πρέπει να αισθανόμαστε ανακουφισμένοι που πλέον δεν μπορεί να βλάψει κανέναν», δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπιν Λάντεν, η Μέρκελ είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι ευτυχής για το γεγονός αυτό, έκφραση που κατακρίθηκε στη Γερμανία, ακόμα και από το δικό της κόμμα.

Στην ίδια συνέντευξη, η Μέρκελ δικαιολόγησε την παρουσία γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν. «Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα απόλυτη ασφάλεια στο Αφγανιστάν. Οι στρατιώτες μας βρίσκονται εκεί για να εμποδίσουν τη χώρα να ξαναγίνει βάση της τρομοκρατίας και να υπάρξει κίνδυνος για την δική μας ασφάλεια», ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή