Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

Κυριακή, 08 Μαΐου 2011 21:40
UPD:24/05/2011 16:43
A- A A+

Ο «δαίμονας» Αντελίνιο Βιερίνια σέρβιρε, Αθανασιάδης, Ελ Ζαρ σκόραραν και ο ΠΑΟΚ με το 2-1 επί του Παναθηναϊκού στη Τούμπα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Φωνάζουν για πέναλτι του Γκαρσία οι «πράσινοι».

Με το αγαπημένο του σύστημα(4-2-3-1) και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Στέφανο Αθανασιάδη παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος. Ο νεαρός τεχνικός του «δικεφάλου του βορρά», επέλεξε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Λίνο, δεξί τον Ετό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοντρέρας-Τσιρίλο. Γκαρσία και Βιτόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ίβιτς σε ελεύθερο ρόλο, τον Βιερίνια δεξιά, τον Σαλπιγγίδη αριστερά και στην κορυφή τον Αθανασιάδη.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε και πολλές επιλογές. Καντέ, Μπουμσόνγκ ήταν τιμωρημένοι όπως και ο Λέτο από το ματς του Βόλου, ο Σπυρόπουλος με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Πορτογάλος είχε να κάνει με μετρημένα κουκιά, επιλέγοντας να φέρει στο κέντρο της άμυνας τον Κατσουράνη και τον Σιμάο στη βασική ενδεκάδα.

Ο Τζόρβας υπερασπίστηκε την «πράσινη» εστία, με τον Ιωαννίδη αριστερά στην άμυνα, δεξιά τον Βύντρα και τον «Κάτσο» με τον Σαριέγκι στο κέντρο της. Ο Σιμάο σε ρόλο μοναδικού «κόφτη», έχοντας μπροστά του Νίνη και Ζιλμπέρτο. Ο Χριστοδουλόπουλος στο αριστερό «φτερό», ο Μαρίνος στο δεξί και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δυνατό πεντάλεπτο του Παναθηναϊκού και τα δύο σουτ του Τζιμπρίλ Σισέ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κώστα Χαλκιά, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος, έχοντας σαφέστατα καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Φερέιρα, οι οποίοι ήθελαν αλλά… δεν μπορούσαν, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.

Οι γηπεδούχοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντελίνιο Βιερίνια που πέρασε με χίλιους τρόπους τον Ιωαννίδη, δημιούργησαν πολλά ρήγματα από δεξιά αλλά η άμυνα του «τριφυλλιού» και ο Τζόρβας βρήκαν τους τρόπος να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια ήταν αυτή που στοίχισε στον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναïκός μπήκε ξανά πιο δυνατά αλλά μια γκάφα του Βύντρα έδωσε την ευκαιρία στον Αθανασιάδη στο 56' να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ στο σκορ! Ο Φερέιρα αμέσως ρίσκαρε με την είσοδο του Γκοβού και του Πετρόπουλου, όμως, ο Σιδηρόπουλος στο 71' δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών στο χέρι του Γκαρσία. Ο Βιερίνια όπως και στην φάση του πρώτου γκολ ανέλαβε δράση, έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Ελ Ζαρ και ο «δικέφαλος» διπλασίασε τα τέρματα του στο 76'.

Ο Σισέ στα καπάκια μείωσε με καρφωτή κεφαλιά αλλά ο ΠΑΟΚ κράτησε σωστά την μπάλα, δεν απειλήθηκε και μάλιστα έχασε απίστευτες ευκαιρίες για το 3-1 με τον Μουσλίμοβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις