Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη για τα αναδρομικά βουλευτών

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011 11:43

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, για το θέμα των αναδρομικών αυξήσεων που διεκδικούν συνταξιούχοι βουλευτές, κατέθεσε ο Δ. Παπαδημούλης.

A- A A+

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, για το θέμα των αναδρομικών αυξήσεων που διεκδικούν συνταξιούχοι βουλευτές, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ζητεί να μάθει αν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που διεκδικούν τις εν λόγω αυξήσεις, και αν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη δικαιοσύνη, υπάρχουν κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί υψηλές κρατικές θέσεις.

Ο κ. Παπαδημούλης ερωτά επίσης την κυβέρνηση με ποιο νομικό τρόπο σκοπεύει να κάμψει τα νομικά ερείσματα, στα οποία στηρίζονται τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών για εξίσωση των μισθών τους με τις αποδοχές των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων καθώς και αν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην εφαρμοστεί το Ζ’ Ψήφισμα της Βουλής και να τερματιστεί ο αυτοματισμός σύνδεσης αποδοχών βουλευτών και ανώτατων δικαστικών.

Οι πρώην βουλευτές ζητούν να ισχύσει η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με της αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται ο κ. Παπαδημούλης, τα αναδρομικά αυτά, αντιστοιχούν περίπου σε 200.000 - 250.000 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε προσφεύγοντα βουλευτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή