Βολές ΕΙΤΗΣΕΕ κατά του ΕΣΡ

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011 18:27

A- A A+

Επικρίσεις κατά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή την απόφαση Ολομέλειας του ΕΣΡ, με την οποία επεβλήθη πρόστιμο 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο-Αρβύλα», διατυπώνει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ενωση, «η σάτιρα και ο καυτηριασμός φαινομένων της πολιτικής ζωής, ακόμη και στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, που έχουν προκαλέσει έντονα την κοινή γνώμη, όπως η πορεία των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών για σκάνδαλα, δεν είναι δυνατόν να κρίνονται ως επιλήψιμες και τιμωρητέες συμπεριφορές, με την επίκληση γενικών ρητρών κανόνων δικαίου».

Σημειώνει παράλληλα ότι «τόσο η ουσία της κρίσεως του ΕΣΡ όσο και η διαφαινόμενη μεθόδευση για την, παντί τρόπω, καταδίκη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, προκαλεί πολλά ερωτηματικά».

Και όλα τα παραπάνω, όπως υπογραμμίζει, ενώ σύμφωνα με την απόφαση 1098/2011 του Συμβουλίου της Επικρατείας (Δ Τμ.) κρίνεται ότι η σύνθεση του ΕΣΡ δεν είναι νόμιμη τουλάχιστον από το έτος 2007, λόγω λήξεως της θητείας αρκετών μελών του και παραμονής τους σε αυτό για διάστημα άνω του ευλόγου οκταμήνου.

Χαρακτηρίζει τέλος μη νόμιμη την απόφαση του Συμβουλίου να παραχωρήσει άδεια σε ένα ακόμη ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας, να εκπέμψει ψηφιακά το αναλογικό του πρόγραμμα από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, ενώ είχε συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των 12 περιφερειακών σταθμών που εδικαιούντο να εκπέμψουν να εκπέμψουν ψηφιακά.

«Επί εγγράφων επισημάνσεων της υπέρβασης της νομιμότητας, το ΕΣΡ σιωπά», καταλήγει η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς