Aλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 20:45
UPD:22:40
A- A A+

Aλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το μήνυμά μας, τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας. Και η βούλησή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Υπηρετούμε, συνέχισε, με πράξεις το μήνυμα αυτό, που είναι απαραίτητο να περνά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς.

Υπογράμμισε ακόμη ότι έχει γίνει πολλή και συστηματική διαβούλευση για το πρόγραμμα του οδικού χάρτη, δηλαδή για τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και την οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικό στέλεχος, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε εκ νέου τα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, αναδιάρθρωσης του χρέους, εκλογών και ανασχηματισμού.

Αποφασίζουμε, προχωράμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας υιοθετώντας απολύτως την πολιτική μας, βασικοί άξονες της οποίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές το 2011, οι αποκρατικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επισήμανε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν σημειώθηκε διαφωνία από τους υπουργούς στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επικαλείται και πάλι το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, μη αποκλείοντας την ενδεχόμενη υιοθέτηση πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αν ακούσουμε κάτι ενδιαφέρον στο Ζάππειο», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, και για την πρώτη συζήτηση σχετικά με την δανειοδότηση της Ελλάδας το 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πήραμε αποφάσεις ομόφωνα για τις κεντρικές μας επιλογές. Με καθαρή πορεία πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πήραμε τις αποφάσεις μας με σοβαρότητα με αίσθημα δικαίου και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή