Φονικός σεισμός στη ΝΑ Ισπανία

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 08:58
REUTERS/FRANCISCO BONILLA

A- A A+

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Τετάρτη στη νοτιο-ανατολική Ισπανία. Το επίκεντρο της δόνησης, η οποία σημειώθηκε στις 18.47 τοπική ώρα (19.47 ώρα Ελλάδος), εντοπίστηκε στην περιοχή της Λόρκα. Είχε προηγηθεί ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών.

Εξαιτίας του σεισμού κατέρρευσαν κτίρια στην πόλη Λόρκα, ενώ προκλήθηκε πανικός στους κατοίκους.

Οι κάτοικοι της Λόρκα πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνέχιζαν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα κτίρια που έχουν πληγεί.

«Οι άνθρωποι είναι στους δρόμους. Ορίζουμε χώρους όπου μπορούν να περάσουν τη νύκτα. Ζητήσαμε από τα εμπορικά κέντρα να προσφέρουν νερό, τρόφιμα και σκεπάσματα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Λόρκα Φρανθίσκο Χοδάρ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συνολικά 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πόλη Λόρκα, με πληθυσμό 92.700 κατοίκους.

Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ έγινε αισθητός μέχρι τη Μαδρίτη, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά της πληγείσας περιοχής. Πρόκειται για το φονικότερο σεισμό στην Ισπανία από το 1956.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο έδωσε εντολή για την αποστολή 200 στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για πολύ σοβαρές ζημίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή