ΛΑ.Ο.Σ.: Υβριστής του κοινοβουλευτισμού ο Ευ. Μεϊμαράκης

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 09:42
UPD:15:03
A- A A+

«Λόγω και έργω υβριστή του κοινοβουλευτισμού» χαρακτηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με αφορμή χειρονομία που έκανε -όπως καταγγέλλει ο ΛΑ.Ο.Σ.- έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., η χειρονομία έγινε μπροστά στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή «παρουσία πολιτών και δη γυναικών» και «δεν προσβάλλει μόνο τον κοινοβουλευτισμό», αλλά προσβάλλει «τις Ένοπλες Δυνάμεις των οποίων υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος, το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και εν τέλει τη ΝΔ».

Ο ΛΑΟΣ καλεί εμμέσως τον πρόεδρο της ΝΔ, να λάβει μέτρα σε βάρος του πρώην υπουργού, και υποστηρίζει ότι «η περαιτέρω ανοχή του κ. Σαμαρά στον "λόγω και έργω" υβριστή του κοινοβουλευτισμού, δεν μπορεί κατά καμία έννοια να συνδυάζεται με τη "νέα εικόνα" που θέλει να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα στο Ζάππειο».

Σύμφωνα με στελέχη του ΛΑΟΣ που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες Τετάρτη 11 Μαΐου, έξω από τα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο δεύτερο όροφο της Βουλής, συναντήθηκαν τυχαία ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρώην υπουργός Άμυνας και όπως υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη, ο κ.Μεϊμαράκης έκανε απρεπή χειρονομία σε βάρος του κ.Καρατζαφέρη. Ο κ.Καρατζαφερης στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Απαντώντας, συνεργάτες του κ. Μεΐμαράκη κάνουν λόγο για «προβοκατόρικη» και «αποπροσανατολιστική» ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ.

Πηγές προσκείμενες στον πρώην υπουργό ισχυρίζονται ότι όσα υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ στην ανακοίνωσή του ουδέποτε συνέβησαν, ενώ χαρακτήριζαν ανάξια των περιστάσεων την περαιτέρω ενασχόλησή τους με το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος του ΛΑ.Ο.Σ. είναι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να πλήξει την παρουσία Σαμαρά στο Ζάππειο και να αποτελέσει «μαξιλάρι» για το ΠΑΣΟΚ. Παρέπεμπαν επίσης σε παλαιότερη δήλωση του πρώην υπουργού στην οποία εξέφραζε τον σεβασμό του σε όλους τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή