Γρ. Δελαβέκουρας: Περιμένουμε εποικοδομητική στάση από την ΠΓΔΜ

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 17:44
UPD:17:49

Συνομιλητής της χώρας μας είναι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και περιμένουμε από αυτή και ειδικότερα από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές στη γείτονα, μια εποικοδομητική στάση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας.

A- A A+

Συνομιλητής της χώρας μας είναι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και περιμένουμε από αυτή και ειδικότερα από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές στη γείτονα, μια εποικοδομητική στάση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο κ. Δελαβέκουρας επισήμανε πως ο κ. Ιβάνοφ έχει κάνει κατά καιρούς διάφορες δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, οι οποίες άλλες φορές επαληθεύονται και άλλες φορές δεν επαληθεύονται.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΕΞ: Ο Γρ. Δελαβέκουρας για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΠΓΔΜ

ΥΠΕΞ: Ο Γρ. Δελαβέκουρας για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΠΓΔΜ

Σημείωσε ακόμη ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Ελλάδα στο τραπέζι είναι πάρα πολύ εποικοδομητικές και στοχεύουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα επιτρέψει στις δυο χώρες να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις αλλά και να ανοίξει ο δρόμος στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

Μια λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία θα χρησιμοποιείται έναντι όλων, κατέληξε ο κ. Δελαβέκουρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή